• El divendres que ve, 1 de desembre, seran teloners de la companyia València Dancing Forward

 

Burriana (27.11.23).- L'alumnat de l'àrea de dansa del Centre Municipal dels Arts de Burriana s'ha sumat a una bona causa i ha participat en la gala anual que organitza l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) en el municipi veí de Nules. D'aquesta manera, a més de participar en un acte solidari, els alumnes han tingut l'oportunitat de pujar-se a l'escenari i posar en pràctica tot el que es treballa a les aules.

Per a l'ocasió, el grup juvenil de Danses Tradicionals va posar en escena la “Arenilla”, ball tradicional de Burriana, i el Ball de la Xixarra de Biar. Coordinats pel seu professor Xavi Ripollés i perfectament abillats, els alumnes van deixar patent que el folklore valencià està més viu que mai.

Per part seua, l'alumnat del Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola i del Taller de Dansa Contemporània La Irregular van estrenar “De verdá”, una coreografia de nova creació que fusiona les tendències actuals del moviment contemporani amb l'evolució del folklore gallec. Esta peça, inspirada en el significat del que suposa ser artista, és el resultat del treball conjunt de Melissa Usina, professora de Dansa Contemporània, i Ana Llopis, directora del Centre Municipal de les Arts.

Així mateix, les alumnes del Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola també van interpretar la “Farruca” de Manuel Granados, tot un clàssic dins del repertori de dansa i guitarra.

En la gala de dansa, presentada per la pianista Laura Redón, també van participar les escoles RITME (Vall d'Uixó), PR Moviments (Castelló), Show Dance (Burriana), Marina Lluna (Vall d'Uixó), Swing (Almassora), Urban Danse Studio (Vall d'Uixó), Shalomara (Vall d'Uixó), Eva Quintana Escola de Ball (Castelló) i Passos (Nules).

Actuació junt a la companyia Valencia Dancing Forward

D'altra banda, este divendres 1 de desembre a les 20.00 hores, la companyia València Dancing *Forward aterra en el Teatre Payà de Burriana per a presentar el seu nou espectacle de dansa contemporània, compost per peces d'importants coreògrafs. Este projecte, fundat pels ballarins Joan Crespo, Laura Bruña i Elizabeth Taberner, és pioner a Espanya i ofereix formació artística i professional per a ballarins de Dansa Contemporània.

Cal esmentar que el Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola i el Taller de Dansa Contemporània La Irregular participaran com a teloners de l'espectacle. Tota una oportunitat per a l'alumnat. Des de la Regidoria de Cultura, el regidor Jesús Albiol, destaca que iniciatives com esta “són necessàries perquè els futurs ballarins del Centre Municipal de les Arts prenguen contacte amb l'escenari i se senten com a vertaders professionals”.