El divendres que ve 20 d'octubre a les 09.00 hores, donarà principi la IV Lectura del Cantar de Meu Cid en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Burriana

Burriana (19.10.23).- Els dies del 20 al 22 d'octubre de 2023, Burriana retornarà a l'època medieval, celebrant la VII edició de les Jornades Medievals de la Reconquesta. Per a això, el divendres 20 d'octubre a les 09.00 hores, donarà principi la IV Lectura del Cantar de Mio Cid en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Burriana, amb la participació de diverses personalitats locals, a més de membres de la Germanor de Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castelló, i la inestimable col·laboració, com en anys anteriors d'alumnes dels Instituts IES Salesians Sant Joan Bosco i IES Llombai.

El dissabte 21 d'octubre a la vesprada, unes cent Dames i Cavallers Cidiano i Templers acompanyaran al Cid i a Donya Jimena, i als reis Pere I i Inés d'Aquitània. En primer lloc a les 17.00 hores a l'Auditori Juan Varea, donarà principi l'acte de Nomenament de les noves Dames i Cavallers de la Germanor de les Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castelló. També, sobre les 17.15 hores es realitzarà una recreació històrica de la signatura del Cid i el rei Pere I, que es va realitzar a Burriana l'any 1094. Sobre les 19.30 hores, es tindrà lloc la desfilada medieval que transcorrerà per la Plaça La Mercé, carrer Aussias March, carrer de l’Escorredor, carrer Marí i carrer La Carrera per a arribar novament a la Plaça La Mercè. Tot seguit, sobre les 20.00 hores, tindran lloc els nomenaments de xiquets i majors pels Cavallers de la Germanor, i després d'això, hi haurà balls medievals pels grups VIII Milla Medieval i per Chorus Simul.

Per part seua, el diumenge 22 d'octubre, a les 11.00 hores en l'Espai Cultural Sant Blai, es realitzarà l'acte solemne de Nomenament de Dames i Cavallers de la Comanda Templera de la Plana. I esta previst que sobre les 11.45 hores tinga lloc la desfilada templera que transcorrerà pels carrers Sant Blai, Plaça Sant Blai, carrer Misericòrdia, carrer Ausiass March, carrer Sant Pere Pascual i Plaça La Mercè. Després d'este, se celebraran els nomenaments de Dames i Cavallers Templers i començaran, a les 13.00 hores, balls medievals pels grups VIII Milla Medieval i Chorus Simul. Per a finalitzar, a les 13.45 hores es cantarà l'himne Templari Non nobis Domine. Un conjunt d'activitats en les quals participen les associacions dels Cavallers del Sant Greal de l'Alcalatén, els Cavallers Templers de Castelló, l'Associació de Tambors i Bombos Templers de Castelló, l'associació Dames i Cavallers d’Uixó, el Grup de balls VIII Milla Medieval de Utebo (Saragossa), el Grup GREHIZA (Grup de Recreacions Històriques de Saragossa), l'Associació Templera de Gavà (Barcelona), i, les amfitriones, l'Encàrrec Templer de la Plana i la Germanor de les Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castelló (totes dues amb seu a Burriana).