Durant la Festa Nacional, els veïns aprofitaran per a complir amb la tradicional visita a l'Ermita del Ecce Homo i la seua popular Fira de l´Axiamo

 

Burriana (11.10.23).- Amb motiu del Dia de la Hispanitat, Burriana celebrarà la jornada festiva del 12 d'octubre oferint una programació d'oci i cultura de manera gratuïta. A més, com cada any, els veïns aprofitaran aquesta data assenyalada per a gaudir dels populars actes entorn de la tradicional celebració de la festivitat de l´Axiamo, com la fira que porta el seu nom, la visita a la seua ermita o la fira d'atraccions.

Coincidint amb la festa del dia de la Hispanitat, els ciutadans podran acudir un any més als festejos en celebració de la troballa del 12 d'octubre de 1787 d'una estampa de l´Ecce Homo per part d'uns llauradors. La fira de l´Axiamo, que compta ja amb diversos segles de tradició, es podrà visitar de 8:00h. a 20:00h., i reunirà venedors de gran diversitat d'articles com a joguets, alimentació i productes artesanals. A més, es compaginarà amb la fira d'atraccions que se situarà a l'entrada d'aquesta en l'Avinguda Jaume I.

D'altra banda, l'Ermita de l´Ecce Homo obrirà les seues portes per a tot aquell que vulga realitzar alguna ofrena, demanar protecció al Santíssim o venerar la imatge cuita en fang de Jesucrist rebutjat i condenat per Pilat, trobada en la partida del Rovellat de Borriana en el segle XVIII. Paral·lelament, la penya taurina “Bou de l’Axiamo”, com a part de les activitats de les festes del barri, organitzarà la tradicional Festa de les Calderes que començarà a les 12:00h. i seguirà a les 17:00h amb l'actuació de Taranto i posteriorment amb el DJ Pascual Herrera. Al seu torn, amb motiu de la festivitat de la Verge del Pilar, Excelsa Patrona de la Guàrdia Civil, tindrà lloc una Santa Missa en la parròquia de la Gràcies a les 12:00h. i posteriorment se servirà un vi espanyol en el Restaurant Caramit.

Per a finalitzar, a les 18:30h., en la Plaça Major, es procedirà a la hissada de la bandera d'Espanya mentre s'interpreta l'Himne Nacional d'Espanya a càrrec de l'Agrupació Filharmònica Burrianenca. I a continuació, a les 19:00h. en el Racó de l’Abadia, s'oferirà un concert amb cantaors i guitarrista a càrrec de l'Associació Juan Varea, com a part del Festival Flamenc Juan Varea, una sèrie d'activitats centrades en el flamenc en commemoració de la figura del mestre del cante burrianenc, i que se succeiran fins al 14 d'octubre en diferents llocs de la ciutat.