- L'Ajuntament i l'ONCE presenten el cupó del dijous 27 d'abril que l'ONCE dedica a la seua 18a Biennal de Teatre

- La Biennal arriba al Teatre Payà de Borriana el divendres 28 d'abril amb la representació de Liquidación de existencias de la companyia Valacar, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, amb el regidor de Cultura, Vicent Granel, i el col·laborador de l'ONCE en l'Agència de Castelló, Manuel Ruiz, han presentat aquest dijous el cupó del dijous dia 27 d'abril que l'ONCE dedica a la seua 18a Biennal de Teatre que se celebrarà en diverses localitats de la Comunitat Valenciana

La ciutat de Borriana acollirà el divendres 28 d'abril a les 20 hores al Teatre Payà la representació d'un dels espectacles de la Biennal que recorrerà els escenaris de tretze ciutats i localitats de tota la Comunitat Valenciana, entre el 26 i el 29 d'abril, amb un programa de 15 representacions a càrrec de deu companyies, compostes majoritàriament per actors i actrius cecs o amb discapacitat visual.

Concretament a Borriana la funció, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament, serà l'espectacle Liquidación de existencias per part de la companyia Teatre Valacar. Les entrades es poden adquirir prèviament en Buraudio (l’Escorredor, 58) dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h, o en la taquilla del Teatre Payà una hora abans de començar la funció.

L'alcaldessa de Borriana i el regidor de Cultura animen tota la població a “xalar d'aquesta representació, en què persones amb discapacitat visual ens oferiran una mostra de l’enorme talent i de la capacitat de superació”.

Dirigit per Pedro Rubín, Teatre Valacar de la Corunya va nàixer l'any 1989 com a taller de teatre i ràpidament es va convertir en companyia teatral, i va ser el primer grup de teatre de persones cegues de Galícia. Entre els seus últims muntatges, destaquen espectacles com ara Flechas del ángel del olvido de Sanchis Sinisterra, Ataque preventivo de Juan Pablo Heras o Enamórate a ciegas, amb dramatúrgia i direcció de Pedro Rubín. Actualment, promou el Premi FTV d'Integració en les Arts Escèniques i el Festival de teatre FTV que se celebra a la Corunya.

Amb seu a València, la Biennal s'inaugurarà a Castelló de la Plana el pròxim dia 26 d'abril, i arribarà a Torrent, Alcoi, Alzira, Alacant, Borriana, Elx, Oriola, Paterna, Gandia, Elda i Xàtiva. En aquesta ocasió, participen deu companyies de teatre promocionades per l'ONCE i integrades en majoritàriament per actors i actrius cecs o amb discapacitat visual greu. El programa contempla també una actuació a càrrec del grup de música valencià Eterno Dilema, i la també valenciana coral Allegro com a artistes convidats.

L'organització de la Biennal compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l'Institut Valencià de Cultura i els diferents ajuntaments i sales de teatre on es realitzarà.

D'altra banda, l'ONCE dedica a la Biennal de Teatre el cupó del sorteig del dijous 27 d'abril, iniciativa que divulgarà en els cinc milions i mig de cupons que l'organització posa en circulació per al sorteig d'aquest dia.