• Els dispositius estan cofinançats pel Fons de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, amb una contribució del 50%, sent la inversió total d'al voltant de 44.000 euros

Burriana (19.02.2024).- L'Ajuntament de Burriana ha instal·lat radars pedagògics per a sensibilitzar als conductors sobre l'excés de velocitat. Uns dispositius que s'han distribuït entre zones sensibles com aquelles amb centres educatius, en llocs detectats per la Policia Local on se sol excedir els límits de velocitat i en zones que han sigut els propis veïns els qui han sol·licitat la seua ubicació. Així, els 12 radars pedagògics autònoms repartits per la localitat, tindran un radar de tipus Doppler, panell solar, pantalla led amb sistema d'emmagatzematge de dades i una plataforma en línia que recopilarà dades.

Estos aparells d'última tecnologia urbana serviran per a conscienciar als conductors i advertir-los de l'excés de velocitat al qual circulen per les vies de la nostra ciutat. És una iniciativa de prevenció i conscienciació que funciona en moltes ciutats i que segons els tècnics, dona molt bons resultats”, ha valorat l'edil de Via Pública, Mario Trullen.

Els dispositius estan cofinançats pel Fons de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, amb una contribució del 50%, sent la inversió total d'al voltant de 44.000 euros.

Els radars pedagògics donen suport als controls de velocitat que va iniciar la Policia Local, el mes de gener passat, amb l'objectiu d'augmentar la seguretat en la circulació de diverses vies de la ciutat. D'esta manera, al costat dels recentment instal·lats aparells electrònics, seguiran “les campanyes de la Policia Local mitjançant punts de vigilància i control amb radar mòbil en les avingudes i carrers on s'ha detectat, bé per queixes de veïns o per la singularitat de la via, la circulació de vehicles els conductors dels quals incomplixen les normes de circulació quant al màxim de velocitat permesa”, ha detallat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz.

Totes dues iniciatives que van encaminades a reduir l'excés de velocitat en alguns punts de la localitat, són fruit dels partits on cada setmana l'alcalde, acompanyat per membres de l'equip de govern, visita un sector de la ciutat per a escoltar idees, suggeriments, mancances o desperfectes que seria convenient abordar per part de l'ajuntament per a millorar la qualitat de vida i benestar dels burrianencs. “Este equip de Govern està compromés amb donar resposta a les peticions de “Amb els meus veïns” que realitzem cada divendres”, ha explicat Trullen, qui ha afegit que “Burriana continua transformant-se gràcies als fons europeus ja que els radars pedagògics a més de conscienciar i millorar les conductes al volant són totalment sostenibles”.