- La localitat es convertirà en una pista en la qual participaran 22 equips, 19 d'ells nacionals i 3 internacionals, provinents de França i Portugal, que es disputaran la victoria

 

Burriana (08.02.24).- El pròxim 9 de gener se celebrarà l'inici de la competició “Volta a la Plana Baixa 2024”, de la categoria júnior, organitzada pel grup esportiu TBG La Plana, juntament amb els clubs Cicloclinic i la Nau, en col·laboració amb l'Ajuntament de Burriana a través de la regidoria d'Esports, liderada per Fran Capdevila. Així doncs, els carrers de Burriana es convertiran en la pista on 22 equips, 19 d'ells nacionals i 3 internacionals, provinents de França i Portugal, es disputaran la victòria. L'esdeveniment esportiu comptarà amb l'assistència de 183 corredors de tota Espanya, entre ells els millors ciclistes de la categoria. Es renova així, en categoria Júnior, aquesta prova de caràcter nacional que va ser molt popular en els anys 80, la qual cosa suposa un gran salt de qualitat i una activitat de complementació a les actuals proves ciclistes de la província.

La primera etapa de la “Volta a la Plana Baixa tindrà pas per la costa del municipi, amb un trajecte de 10 voltes en total que comptarà amb una duració de poc menys de 2 hores. L'inici de la prova serà a les 15:30h. i tindrà la seua eixida i meta en l'Avinguda París, on també se situarà el podium, i recorrerà el camí del Grau, l'Avinguda Canyada Blanch i Jaime Chicharro.

L'Ajuntament de Burriana, a través de les regidories de Via Pública i Seguretat Ciutadana, amb la col·laboració de la Policia Local, efectuaran restriccions d'aparcament en les avingudes París, Londres, Unió Europea, Jaime Chicharro i la Canyada Blanch, a més dels carrers Atenes, Brussel·les i carretera del Grau. Durant la prova, entre les 15:00h. i 17:00h., es realitzaran talls de trànsit en aquests vials. Per a poder accedir de Burriana al Port, i viceversa, es farà ús del Camí l’Ecce-Homo, Tancaes, la Coixa o camí Marxalet. La línia regular d'autobús que discorre per la zona marítima es veurà afectada i no tindrà servei durant la prova.

“Burriana està preparada per a acollir la primera etapa de la “Volta a la Plana Baixa 2024”, la prova regna del ciclisme a la comarca. Una prova renovada, en categoria Júnior que va ser molt popular en els anys 80”, ha explicat el regidor d'Esports, Fran Capdevila qui ha valorat que “aquesta prova juntament amb l'escola de ciclisme Cicloclinic Burriana demostren el compromís d'aquest ajuntament amb el ciclisme”.