El pregó serà el diumenge 18 de febrer i, juntament amb la Crida, marcarà de manera oficial l'inici de les Falles 2024

Burriana (19.01.24).- Les Falles de Burriana d'enguany començaran oficialment amb el pregó que Paula Vidal realitzarà el diumenge 18 de febrer i que, juntament amb la Crida, marcarà de manera oficial l'inici de les Falles 2024, segons ha anunciat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera de Burriana, Paloma Boix.

La pregonera escollida per a enguany, Paula Vidal, serà la primera dona en la història de Burriana que llegirà el pregó pels carrers de la ciutat, primer en la Llar Fallera de Burriana i després en els emplaçaments seleccionats de diferents falles del municipi, que aniran unint-se a la comitiva per a finalitzar el recorregut en la plaça Major de la ciutat, on la pregonera llegirà per última vegada el seu discurs al balcó de la casa consistorial. A continuació, les reines falleres, Laia Molina i Anna Solà realitzaran la Crida a la participació en les festes josefines.

“És un orgull haver atorgat el paper de pregonera a una dona amb gran estima a la nostra festa i la nostra ciutat. Estic segura que exercirà el seu paper a la perfecció com a bona fallera que és”, ha valorat la regidora de Festes, Paloma Boix.

Paula Vidal

La pregonera d'enguany, Paula Vidal del Campillo, nascuda a Burriana en 1991, és titulada en educació infantil, sector en el qual treballa des de l'any 2013, i actualment dirigix l'empresa familiar “La Ballena”, un Centre d'Educació Infantil.

Des del seu naixement forma part de la Falla Barri la Mercé, on pertany tota la seua família. En els anys 1998 i 1999 forma part de la cort d'honor infantil de la Mercé i en 2000 ostenta la màxima representació infantil com a Fallera Major.

En els anys 2008, 2009 i 2010, ja en edat adulta, passa a formar part de la cort d'honor major per a després en 2011, convertir-se en la Fallera Major de la Mercé.

En 2012 forma part de la Cort d'Honor de la Reina Fallera de Burriana, Aida Bort Braceros, com a Dama de la Ciutat. Ha sigut també presentadora i coordinadora en els actes d'exaltació de La Veterana.

Pertany al grup de teatre en valencià de la Falla Barri la Mercé, representant de diferents obres des de l'any 2010 i sent nominada en diverses ocasions per al premi a la millor actriu principal. Des de l'any 2020 és la delegada de les comparses infantils de la cavalcada del ninot de la seua falla.