Els comptes municipals han sigut aprovades amb el suport del Partit Popular i Vox i els vots en contra del PSPV i Compromís

Burriana (28.12.23).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple Extraordinari el Pressupost General per a l'Exercici 2024. Uns comptes municipals expansius que ascendeixen a quasi 40 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 10% respecte a l'any anterior, i que han tirat avant amb el suport del Partit Popular i Vox i els vots en contra de PSPV i Compromís. Principalment, són uns pressupostos centrats en projectes i inversions amb l'objectiu de transformar la ciutat. Entre els quals destaquen inversions importants en els centres educatius IES Jaume I i CEE Hortolans per a millorar les infraestructures educatives en el municipi. També, incorporen actuacions rellevants com la prolongació Avinguda Canyada Blanch, que permetrà descongestionar el trànsit de la zona marítima, o inversions més invisibles però necessàries, com els col·lectors per a pal·liar les inundacions que pateix la localitat amb cada episodi de fortes pluges. Entre els treballs destinats a aquesta finalitat, destaca una assignació pressupostària de 670.000 euros per al col·lector municipal d'Avinguda Cardenal Tarancón, Avinguda Jaume I i Avinguda Transport, així com la connexió del col·lector al carrer del Barranquet que va al riu, amb una partida de 830.000 euros.

Un Pressupost General per a l'Exercici 2024 que multiplica per cinc els recursos econòmics destinats a projectes, amb iniciatives tan interessants com la recreació de l'antic embarcador, el nou Palau de la Festa, la conversió en zona de vianants de la Terrassa Payà, així com la construcció d'un edifici amb finalitats museístics, en la mateixa zona en el seu accés pel Raval. També, està contemplat l'estudi per a un pàrquing públic en el centre urbà i la restauració de la façana del Teatre Payà, així com un projecte per a dotar d'una zona en primera línia de platja que puga acollir fins a 26 autocaravanes i, amb això, incrementar les pernoctacions turístiques. Per això, són uns comptes que pretenen arrancar la indústria turística en el municipi, augmentant quasi el 90% de l'assignació pressupostària per a tal fi . L'objectiu de l'equip de Govern és apostar per un turisme de qualitat i sostenible que genere noves oportunitats e inversions a Burriana.

D'altra banda, s'ha aprovat la Relació de Llocs de treball de l'ajuntament per a l'exercici 2024, amb les novetats de la dotació pressupostària i d'un tècnic expert en captació de fons europeus i un Intendent de la Policia Local per a continuar treballant en una Burriana més segura.

L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha explicat que “els pressupostos d'aquest equip de Govern són fruit de la planificació i de les necessitats reals de Burriana que coneixem bé perquè estem des del primer dia a peu de carrer. Són uns comptes pensant en el creixement, amb quasi 40 milions d'euros a la disposició dels nostres veïns, i amb vista al futur de la ciutat perquè hem multiplicat per cinc els recursos en projectes per a transformar la ciutat”, ha valorat l'alcalde.

Finalment, el primer edil ha recalcat que “si volem transformar la ciutat, necessitem estar preparats per a optar a fons europeus, i juntament amb els projectes que incorporem en aquests pressupostos, comptarem amb un tècnic expert en la tramitació i captació d'aquestes ajudes per a augmentar-les inversions a Burriana”.