Les actuacions identificaran elements de la Burriana medieval, com la muralla, la jueria, les necròpolis, elements constructius medievals o zones excavades arqueològicament

ueològics del centre de la ciutat

Burriana (29.12.23).- L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Turisme liderada per Noelia Peris, instal·larà senyalitzacions en els monuments històrics i arqueològics del centre de la ciutat. Les actuacions identificaran elements de la Burriana medieval, com la muralla, la jueria, les necròpolis, elements constructius medievals o zones excavades arqueològicament.

Elements explicatius

Els tòtems informatius documentaran al ciutadà del nom de l'element històric, la seua cronologia, una breu descripció que farà referència al context històric, estat actual i dades rellevants sobre el seu descobriment, així com fotografies o il·lustracions sobre la reconstrucció explicades des d'un punt de vista didàctic. Finalment, les senyalitzacions aniran acompanyades d'un codi QR que dirigirà als visitants a una sèrie de vídeos sobre la Borriana medieval.

Senyalitzacions verticals

Entre les senyalitzacions verticals destaquen el Portal d'Onda, situat al carrer Misericòrdia que explicarà la ubicació de l'antic portal medieval, les seues reformes posteriors i la seua relació amb el fossat de la muralla. També el Portal de Tortosa, situat al carrer Major descriurà els canvis que ha patit durant els últims anys, així com la seua relació amb el va riure sec i amb la berma. A més, s'explicaran les excavacions arqueològiques sobre la necròpoli, les de l'antic ajuntament, les de la zona manufacturera i comercial de carrer Major número 8, així com la torre medieval i la presó entre altres elements destacats.

Senyalitzacions horitzontals

S'utilitzarà un sistema de senyalització horitzontal per a indicar el traçat de la muralla en la via pública, voreres i calçada, al carrer Major, carrer Sant Agustí, carrer Puríssim, carrer Sant Teresa, Plaça Major i carrer Comunitat de Regants. D'aquesta manera, els turistes i visitants de Burriana podran observar l'ample conegut de la muralla sobre el seu traçat original.

Aquest equip de Govern està preparant la ciutat per a atraure a un turisme cultural de qualitat i sostenible, que siga capaç de generar riquesa i noves oportunitats en el municipi”, ha valorat la regidora de Turisme Noelia Peris, qui ha explicat que “per a aconseguir aquest objectiu estem començant per instal·lar elements tan bàsics com les senyalitzacions i informació rellevant sobre la nostra història i arqueologia a la ciutat”.