• La ubicació serà en primera línia de platja i comptarà amb sistemes de seguretat i serveis per als usuaris respectuosos amb el medi ambient

Burriana (11.12.23).-  L'Ajuntament de Burriana ha encarregat el Projecte Bàsic per a comptar amb una àrea d'autocaravanes abans que finalitze l'any vinent. Les regidories d'Urbanisme i Turisme, dirigides per Juan Canós i Noelia Peris, respectivament, s'estan coordinant amb la finalitat de crear una zona que puga acollir fins a 26 autocaravanes i, amb això, incrementar les pernoctacions turístiques en 52 places i, d'aquesta manera, dinamitzar el sector econòmic local i potenciar el turisme nacional i internacional.


El regidor d'Obra Pública, Juan Canós, ha avançat que "ja tenim un acord verbal per a llogar una parcel·la de 2.600 metres quadrats en primera línia i tan prompte com tinguem l'estudi d'enginyeria, sol·licitarem la pertinent autorització a Costas de la Generalitat Valenciana, ja que la parcel·la es troba en zona de servitud de Costas". L'àrea d'autocaravanes, que es concep com a autosuficient financerament amb els abonaments, que hauran d'efectuar les persones que desitgen aparcar, comptarà amb un punt d'abocament amb connexió al clavegueram i un punt d'aigua, i està previst que compte amb videovigilància.

 
El projecte ja es troba un punt avançat de gestió, per la qual cosa Canós ha revelat que "ara ja comencem en la fase de la tramitació administrativa" que és prèvia a la licitació de l'explotació d'esta àrea d'autocaravanes que se situarà a la Serratella i complementarà la deficient oferta turística d'allotjaments que té el municipi en l'actualitat. De la mateixa manera, el regidor d'Urbanisme ha afegit que “posarem el punt i final a anys d'aparcament d'autocaravanes en zones no permeses del nostre litoral i també tindrem un control sobre els abocaments d'aigües brutes ja que aniran directament a la depuradora". D'esta manera, les regidories d'Urbanisme i Turisme, treballen conjuntament pel respecte al medi ambient en una zona tan sensible com la primera línia de mar. A més, a nivell turístic, la regidor de Turisme, Noelia Peris, ha destacat que “esperem erradicar la imatge d'autocaravanes aparcades sense cap mena de regulació i durant diversos dies consecutius al llarg de tot el front marítim, tant a l'hivern com a l'estiu, que venia repetint-se any rere any. Amb la posada en marxa d'este espai, oferim una nova possibilitat de gaudir de Burriana, en un lloc únic i un entorn privilegiat com és la nostra primera línia de platja. Una parcel·la que comptarà amb sistemes de seguretat i uns serveis de qualitat que seran respectuosos amb el medi ambient i dotaran de major atractiu turístic el nostre municipi”.