La Plaça Major de Burriana ha començat el dia repleta d'objectes voluminosos per a conscienciar a la ciutadania i reflectir la importància sobre la recollida d'aquests estris

Burriana (22.11.23).- La Plaça Major de Burriana ha començat el dia amb munts de voluminosos abandonats, es tracta de la "Campanya Voluminosos 2023", una iniciativa ambiciosa posada en marxa per l'Ajuntament de Burriana juntament amb l'empresa FOBESA, destinada a combatre l'abandó d'estris voluminosos en la via pública de la ciutat i conscienciar als veïns sobre la importància de la recollida d'aquests estris.

L'abandó de matalassos, mobles, electrodomèstics i altres estris als carrers de Burriana no sols afecta negativament a la imatge de la ciutat, sinó que també genera costos significatius per a l'Ajuntament, aproximadament 180.000 € anuals. A més, l'abandó de voluminosos comporta greus problemes de salubritat i un impacte negatiu sobre el medi ambient.

La "Campanya Voluminosos 2023" proposa com a objectiu principal conscienciar a la comunitat burrianenca sobre la importància d'evitar l'abandó d'estris en la via pública i fer ús del servei gratuït de recollida de voluminosos. Els objectius clau inclouen la sensibilització dels ciutadans sobre les conseqüències de l'abandó d'aquests objectes en la imatge i la neteja de la ciutat, fomentar un canvi de comportament que porte a la reducció significativa de la pràctica d'abandonar estris en llocs no autoritzats, disminuir els costos anuals de recollida d'estris voluminosos, la qual cosa permetria invertir eixos recursos en millores per a la ciutat, i motivar als ciutadans a mostrar el seu orgull per una Burriana més neta que cuida del seu entorn i respecta les normatives locals.

La campanya es divideix en dues fases complementàries. La primera, anomenada “Fa Vergonya!" centrada en crear un impacte visual, començant per la simulació d'un escenari en el qual la Plaça Major de Burriana s'ompli d'estris voluminosos i amb la posterior roda de premsa que ha comptat amb la participació de l'alcalde, Jorge Monferrer Daudí, el regidor de Via Pública, Mario Trullen, el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz. Mentre que la segona fase, "Burriana dona exemple” se centra en destacar els avantatges de no abandonar estris i fomentar el compromís de cuidar la ciutat per la qual la ciutadania sent orgull, el principal motor d'aquesta part de la campanya.

La campanya es recolza amb eines de comunicació, com a gràfics impactants, publicacions en xarxes socials i peces en premsa, ràdio i televisió, destinades a transmetre el missatge de manera efectiva a la comunitat. La Policia Local de Burriana també coopera amb la iniciativa mitjançant l'augment en la vigilància d'aquestes pràctiques il·legals i l'ajuda d'un dron que sobrevolarà les zones on es registra major incidència d'abandons d'aquesta mena d'objectes.

L'Ajuntament de Burriana ofereix un servei gratuït de recollida de voluminosos per a facilitar el compliment de les normatives. Si necessita desfer-se d'estris voluminosos, simplement telefone al número 964 53 67 61 i programe una recollida. Això garanteix una eliminació adequada i evita la necessitat d'abandonar objectes en la via pública i les conseqüències que això comporta.

“Des de l'Ajuntament apel·lem a la consciència i responsabilitat cívica de la ciutadania i a l'orgull de pertànyer a una ciutat neta i bella com Burriana. L'èxit de la campanya dependrà de la participació i compromís de tots per la nostra ciutat”, ha explicat Jorge Monferrer Daudí, alcalde de Burriana. “Complint amb els objectius marcats, aconseguirem major inversió econòmica en projectes necessaris, reduirem la petjada mediambiental, així com l'impacte negatiu sobre la salut dels burrianencs, fins a convertir-nos en el primer municipi lliure de voluminosos”, ha afegit.