• El mantenidor de la Reina Fallera de 2024, Laia Molina, serà Toni Gil
  • La mantenidora de la Reina Fallera Infantil de 2024, Anna Solà, serà Marisa Canseco
  • Els actes d'exaltació se celebraran el dissabte 11 i el diumenge 12 de novembre en el Teatre Payà

Burriana (20.10.23).- Toni Gil Trilles i Marisa Canseco Lozano seran els mantenidors de la Reina Fallera, Laia Molina Suárez, i la Reina Infantil de Burriana, Anna Solà Piera, de 2024, en els respectius actes d'exaltació que se celebraran el dissabte 11 i el diumenge 12 de novembre en el Teatre Payà de Burriana.

La identitat dels responsables d'exaltar a les Reines és una de les incògnites que genera més expectació en el col·lectiu faller a mesura que avança el calendari i s'acosten les exaltacions de les Reines Falleres de Burriana. A menys d'un mes que Laia Molina i Anna Solà reben la banda de Reines Falleres de Burriana 2024, s'ha donat a conéixer les persones que s'encarregaran de pronunciar els discursos en els quals s'enaltiran les qualitats de les màximes representants falleres del municipi.

Toni Gil

Toni Gil Trilles exercirà com a mantenidor de la Reina Fallera de 2024, Laia Molina, en l'acte de la seua exaltació, un veterà faller i poeta de la Falla Barri La Vila amb un gran currículum faller a les seues esquenes.

La responsabilitat d'exercir de mantenidor no és una cosa nova per a Toni, ja que en l'exercici faller de 2004/2005 va exercir el càrrec de Mantenidor Oficial de la Reina Fallera de Burriana, Mª José Bernat, i també ho ha sigut de les Falleres Majors de Dénia a l'any 2006.

Ha ostentat en diverses ocasions el càrrec de vicepresident de la seua comissió, però sens dubte el seu major assoliment ha sigut aconseguir el rècord de presidències de no sols la seua falla, sinó de la totalitat de falles del municipi, amb un total de 14 presidències amb 152 premis obtinguts sota el seu mandat. A més, ha sigut membre de la junta directiva de la Federació de Falles des del naixement d'este òrgan.

S'estrena en la poesia declamada en l'acte de presentació de la seua falla l'any 2001 com a mantenidor, càrrec que va ostentar fins a cinc ocasions més. Toni ha escrit un total de 22 poemes per a homenatjar les Reines Falleres de Burriana. També ha sigut el crític dels monuments majors i infantils de la seua comissió des de l'any 2015 fins a l'actualitat, amb el que ha aconseguit durant dos anys el primer premi de segona categoria d'Enginy i Gracia.

Marisa Canseco

Per part seua, la mantenidora de la Reina Fallera Infantil de 2024, Anna Solà, serà Marisa Canseco Lozano, directora del Col·legi Illes Columbretes, on imparteix classes tant d'infantil com de primària, i és una apassionada de la lectura i l'escriptura.

Actualment, és comissionada de la Falla Societat Club 53, on la seua filla ha ostentat el càrrec de Cort d'honor infantil en 2015, Fallera Major Infantil en 2017 i Cort d'honor de la Fallera Major de l'exercici faller actual. Marisa ha exercit de mantenidora fins a dues ocasions en l'exaltació infantil de la seua comissió, sent en l'última d'elles l'encarregada de realçar les virtuts de la pròxima Reina Fallera Infantil, Anna Solà, amb qui manté una amistat i un vincle afectiu.