L'Ajuntament de Burriana ha revisat l'informe de competències de la Policia Local que indica la disminució del percentatge de delictes contra la seguretat viària registrats durant la celebració de l'Arenal Sound 2023 en comparació amb les xifres de l'any passat. A més, també s'han analitzat les dades de la Guàrdia Civil que demostren que els delictes s'han reduït a més de la meitat respecte a edicions anteriors.

El balanç de seguretat ha revelat que, malgrat haver multiplicat les zones d'estacionament reservades per a residents, les incidències relacionades amb els serveis de grua han disminuït un 25%. D'igual manera succeeix amb el percentatge d'accidents de trànsit que s'ha reduït un 17’7%. Quant a les intervencions sanitàries en llocs públics, la xifra recollida indica una baixada del 48’8% de les actuacions, sent en la seua majoria relacionades amb la ingesta d'alcohol.

Per contra, tenint en compte que la mostra recollida és xicoteta, les molèsties per soroll, especialment en la via pública, han incrementat un 63’6%, de la mateixa manera que les denúncies i infraccions administratives en un 25%. No obstant això, les crides rebudes durant el festival Arenal Sound en comissaria han sigut un total de 1171 enfront de les 1336 del 2022, una dada sobre el qual cal destacar la baixada important de les crides dels residents de la zona marítima a la Policia Local, la qual cosa denota un menor impacte negatiu de la celebració del festival en la comunitat veïnal.

“El festival de música Arenal Sound ha transcorregut sense incidents greus i amb unes xifres baixes de delictes en comparació amb altres edicions i nombre d'assistents, segons reconeix el propi informe de la Guàrdia Civil. Tot això gràcies al Pla de Seguretat Local elaborat per l'Ajuntament, el qual comptava amb un equip multidisciplinari de professionals que ha treballat de manera organitzada i oferint una resposta ràpida enfront dels successos esdevinguts”, ha afegit l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí.