El PMP oferirà vigilància, seguretat, sanitat i neteja enfront d'urgències com a colps de calor, incendis, allaus o altres successos que poden derivar del macroesdeveniment

 

L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz, el regidor de Poblats Marítims i Via Pública, Mario Trullen, la regidor de Sanitat, Eva Suárez, i l'intendent de la Policia Local, RaúlAmat, han presidit la constitució del Puesto de Comandament Preventiu (PMP) de l'Arenal Sound 2023 a les 7 del matí en la zona del festival. Aquest dispositiu tindrà un seguiment diari fins al 6 d'agost, amb l'objectiu de previndre possibles emergències que derivaran d'un macroesdeveniment que reuneix 60.000 joves al dia.

Milers de joves arriben de tota Espanya a Burriana per a gaudir del festival Arenal Sound, que va obrir ahir les zones d'acampada. Fins al dijous 3 d'agost, data en la qual comencen els concerts de cartell, els assistents tenen programades dues festes de benvinguda amb artistes convidats. El PMP ja està preparat i coordinat per a actuar enfront de qualsevol succés que puga ocórrer.

Emergències de la Generalitat, comandaments de la Policia Autonòmica, Bombers i Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana al costat de responsables de l'organització i de l'Ajuntament han assistit a l'acte de constitució del PMP i, seguint amb el que s'estableix, després de constatar, verificar i revisar tots els recursos operatius en matèria de protecció civil, bombers, recursos sanitaris, voluntaris, forces i cossos de seguretat, s'ha realitzat una primera visita a les zones de descans i de concerts del festival per a inspeccionar les diferents àrees i comprovar que es compleixen totes i cadascuna de les mesures d'autoprotecció d'emergències: distàncies de seguretat en corredors, entrades i eixides d'emergència que permeten l'accés dels cossos de salvament, entre ells bombers i ambulàncies.

Així mateix, s'ha efectuat un repàs dels dispositius de control d'aforament, punts d'aigua i llum, comprovant que es compleixen les mesures sanitàries, així com els avisos de prevenció de burxades químiques, la informació de les quals s'ofereix en els punts violeta.

“Hem organitzat aquest Puesto de Comandament Preventiu seguint amb el que s'estableix en el Pla d'Emergència, conscients de comptar amb mesures preventives eficaces davant possibles imprevistos o urgències que poden sorgir durant l'esdeveniment a fi de coordinar totes les accions necessàries de manera eficaç i amb un equip multidisciplinari altament qualificat per a salvaguardar la integritat d'assistents, artistes, personal involucrat i entorn en general”, ha explicat Monferrer.