Després de les dues primeres setmanes de neteja en profunditat, el balanç de la qual és molt positiu, es paralitzaran els treballs fins a la finalització del festival Arenal Sound

Burriana (29.07.23).- El pla de xoc de neteja integral de Burriana, a través del qual es pretén netejar i desinfectar en profunditat els carrers del municipi sense costos addicionals, ha tingut molt bon acolliment entre els seus veïns i veïnes. Passades dues setmanes des de l'inici d'aquesta iniciativa impulsada pel consistori després de reunir-se amb Fobesa, empresa a càrrec dels serveis, i exigir la implementació de noves mesures que retornen la neteja a la ciutat, el pla continuarà després del dispositiu oficial de neteja de l'Arenal Sound una vegada finalitze la seua activitat.

Fins al moment, s'han dut a terme tècniques de sanejament com l'aigualeig amb cubes, escombratge intensiu o neteja amb mànegues a pressió amb detergent per a la neteja d'embornals, taques, mobiliari urbà o eliminació de grafitis, entre altres labors, en les zones del Plà, Sant Vicent i La Mercé, tres dels 13 sectors en els quals es divideix el pla d'actuació. Per a això, s'han emprat una sèrie de recursos, conforme es va planificar entre l'empresa encarregada i el consistori, com són un camió cisterna, barredora, hidrolimpliadora, la brigada municipal i un camió llava contenidors

Cada dia, un equip d'operaris s'encarrega des de primera hora del treball que precisa cada carrer després de la retirada de vehicles en coordinació amb la policia local, a fi de realitzar una neteja més exhaustiva i aconseguir el major rendiment possible. Per a mantindre informats als residents de cada barri, aquest pla de xoc està definit amb una data i duració estimades per a cada sector, que varia segons les dimensions de cada zona.

“Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts després d'aquestes dues setmanes de neteja i amb els comentaris positius que la ciutadania ens ha traslladat sobre això. Els treballs continuaran sota la mateixa metodologia una vegada finalitze el festival, per a garantir la màxima eficiència i permetre que els operaris treballen degudament”, ha explicat l'alcalde, Jorge Monferrer *Daudí.