Aquest divendres s'ha celebrat la Junta de Seguretat Local en la qual s'han explicat els detalls de l'operatiu de seguretat que es desplegarà a Burriana durant la celebració del multitudinari festival musical

 

Burriana (21.07.23). L'Ajuntament de Burriana ha celebrat aquest divendres la Junta de Seguretat Local amb motiu de l'Arenal Sound, que se celebrarà entre l'1 i el 6 d'agost en la localitat. En la reunió, en la qual han participat l'equip de govern del Consistori, la subdelegació del Govern, representants de les forces i cossos de seguretat i l'organització del festival, s'ha definit l'estricte i ampli dispositiu d'emergències que vetlarà durant aqueixos dies per la seguretat de les persones assistents i la dels veïns.

 

La Junta de Seguretat Local ha comptat amb la presència de la subdelegada del govern, Soledad Ten, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrandiz, el cinqué tinent d'alcalde i regidor de Poblats Marítims, Mario Trullen, a més de comandaments de la Guàrdia Civil, de la Policia Local de Burriana i del Cos Nacional de Policia ( Unitat de Seguretat Privada) ,Policia Autonòmica , del Consorci Provincial de Bombers i de l'organització de l'Arenal Sound.

 

El primer edil de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, després de la celebració de la Junta de Seguretat Local, ha assenyalat que enguany “s'ha realitzat un increment important dels efectius per a garantir la seguretat a la nostra ciutat durant la primera setmana d'agost, tant del públic assistent a l'Arenal Sound com dels veïns de Burriana”. Monferrer ha agraït també “l'esforç de tots els cossos de seguretat que any rere any col·laboren perquè el festival siga un èxit en seguretat”.

El dispositiu de seguretat i emergències de l'Arenal Sound 2023, que començarà l'1 d'agost a les 00.00 hores i finalitzarà el 7 d'agost a les 14.00 hores, estarà compost per prop de 3.000 efectius pertanyents a la Policia Local, Policia Autonòmica, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Consorci Provincial de Bombers de Castelló i Seguretat Privada. Tots els efectius, de manera coordinada amb el Consistori, treballaran per a vetlar per la seguretat dels assistents, que s'espera que arriben a xifres similars respecte a l'edició de l'any passat amb 60.000 persones diàries.

 

La Policia Local prestarà amb prop de 545 serveis que, a més de realitzar funcions en l'exterior com a vigilància de la venda ambulant i de la seguretat ciutadana, dirigiran l'arribada de 250 autobusos de tota Espanya amb assistents al festival i participaran en les tasques de control de trànsit. Així, inspeccionaren el compliment del pla d'autoprotecció al costat de la Policia Autonòmica.

La Guàrdia Civil serà el cos de seguretat més ampli amb la previsió de més de 2.000 efectius, entre ells, d'unitats especials com la de Seguretat Ciutadana, la Unitat Antiterrorista, la de Trànsit, la de costa o la dedicada al control de l'espai aeri. Un dispositiu especial que es completarà amb agents de la Policia Nacional i membres de Seguretat Privada contractats per l'organització del festival.

Pel que fa al Consorci Provincial de bombers, el dispositiu serà similar al d'edicions anteriors amb una reguarda itinerant i dos fixos, a més de la Unitat de rescat subaquàtica que es coordinarà amb els serveis de socorrisme del litoral.

 

Per a completar la seguretat de les persones assistents a l'Arenal Sound, s'instal·laran diferents punts violetes amb personal de voluntariat a la disposició de totes les dones que puguen necessitar ajuda durant els dies de celebració del festival.