Els tècnics municipals estan estudiant les memòries tècniques presentades per les empreses als dos lots, per a posteriorment obrir la proposta econòmica de tots dos, que tenen un pressupost de partida de 652.142,80 (sense IVA) i 377.102,55 (sense IVA) respectivamente

Burriana (07.07.23).- L'Ajuntament ha rebut cinc ofertes per a l'adjudicació de les obres d'instal·lació dels caragols d'Arquimedes a la Serratella, amb l'objectiu de donar solució a la problemàtica de les inundacions en aquesta zona. El projecte avança segons l'esperat, ja que actualment els tècnics municipals estan estudiant les memòries tècniques presentades per les empreses als dos lots licitats per a, posteriorment, obrir la proposta econòmica i procedir a l'adjudicació dels treballs.

En aquest sentit, el primer lot de “Obra civil i equips”, el pressupost de partida dels quals és de 652.142,80€ (sense IVA) i el termini d'execució és de 7 mesos, contempla la recuperació del sistema de drenatge de la mar per a evitar les inundacions, per al qual s'han presentat tres ofertes. Quant al segon lot de “Instal·lació dels caragols d'Arquimedes”, que compta amb una partida inicial de 377.102,55€ (sense IVA) i un termini d'execució de 5 mesos, s'han rebut dues ofertes, tenint en compte que les empreses presentades no poden ser les mateixes en tots dos lots.

Els caragols d'Arquimedes serviran per a salvar l'elevació de la terra enfront de la costa, la qual cosa impedeix l'evacuació d'aigües. Cadascun d'ells té 1.900 mm de diàmetre i és capaç d'evacuar 1.000 litres d'aigua per segon. Així doncs, amb aquesta obra es pretén recuperar el sistema de drenatge natural a la mar entre el Camí Ballester i la Coixa, on fa dècades van ser tancades les goles que abocaven l'aigua al Mediterrani.