- El sender del Clot de la Mare de Déu i les platges de l'Arenal i Malva-rosa -Grau de Burriana han sigut guardonades

 

L'Ajuntament de Burriana ha sigut guardonat amb les prestigioses distincions en reconeixement a la qualitat mediambiental i la cura de les seues platges i sendera. Aquests premis demostren el compromís de la ciutat amb la preservació del medi ambient i l'oferta d'espais naturals excepcionals per al gaudi de residents i visitants.

Les platges de l'Arenal i Malva-rosa del Grau han sigut distingides amb la prestigiosa "Bandera Blava". Aquest reconeixement internacional, atorgat per la Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE), emfatitza especialment la importància de l'accessibilitat, certificant la qualitat de l'aigua, la seguretat, la gestió ambiental i els serveis oferits en aquestes platges. Aquest assoliment reflecteix el compromís de Burriana per garantir que totes les persones, independentment de les seues capacitats físiques, puguen gaudir plenament de les costes de la ciutat. Així, es promou una inclusió real i es fomenta que Borriana siga una destinació turística accessible per a tots.

El sender del Clot de la Mare de Déu ha obtingut el prestigiós guardó "Sendera Blava". Aquest reconeixement, atorgat per ADEAC (Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor), destaca aquelles senderes costaneres que compleixen amb alts estàndards de qualitat en termes d'accessibilitat, conservació i sostenibilitat. L'Ajuntament de Burriana s'enorgulleix de comptar amb el sender del Clot de la Mare de Déu com un atractiu turístic i natural de primera categoria.

A més, les platges de Burriana han sigut distingides amb diverses banderes que ressalten la seua excel·lència quant a gestió mediambiental i qualitat turística. El guardó "Ecoplayas", atorgat per Ategrus (Associació Tècnica per a la gestió de residus i medi ambient), reconeix els esforços realitzats per l'Ajuntament de Borriana en la protecció de l'entorn costaner i la implementació de bones pràctiques ambientals.

D'altra banda, la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana ha atorgat la distinció "Qualitur" a la platja de l'Arenal, reconeixent així l'excel·lència en els serveis i la qualitat turística d'aquesta popular platja. Aquesta certificació confirma el compromís de l'Ajuntament de Burriana amb la millora contínua dels seus serveis i la promoció d'un turisme sostenible.

Aquests reconeixements són un reflex del compromís de l'Ajuntament de Burriana amb la protecció del medi ambient, la promoció turística responsable i la millora contínua de la qualitat de les seues platges i senderes. En aquest sentit, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, ha afegit: “Aquestes distincions reforcen la posició de Burriana com una destinació turística de qualitat i un lloc excepcional per a gaudir de la naturalesa en un entorn segur i sostenible”.