- Per a cobrir 7.000 quilòmetres solidaris en què s'uneixen policies de tota Espanya per una bona causa

- Amb la finalitat de donar a conèixer la malaltia rara de la Síndrome d'Inversió del Cromosoma 15Q i posar-la en el punt de mira de l'activitat investigadora


Agents de la Policia Local de Borriana han participat en el #Reto15Q, una activitat esportiva solidària per a visibilitzar i recaptar fons per a la Fundació Inversió Duplicació del Cromosoma 15Q, una entitat dedicada a promoure la investigació per a la cura de la síndrome del mateix nom i la millora de la qualitat de vida dels pacients.

Amb aquesta iniciativa es pretén donar a conèixer aquesta malaltia rara i posar-la en el punt de mira de l'activitat investigadora, alhora que es promou la solidaritat i el treball en equip.

El repte esportiu consisteix a superar el rècord de carrera de relleus més llarga del món, i la primera volta a Espanya running per relleus Non-Stop. Per a la qual cosa, els participants hauran de cobrir més de 7.000 km en conjunt, de forma contínua, en un recorregut que discorre pertot el territori nacional.

Borriana ha estat un dels punts en què els agents han cedit el testimoni, concretament, els agents de la Policia Local de Borriana José Antonio Garcia, Mayra Badia, René Martínez, Óscar Rodríguez i Miquel Escrivà, van ser els encarregats ahir de vesprada de cobrir les postes que uneixen els termes entre les localitats veïnes de Nules i Almassora, i algun altre tram més per a col·laborar amb companys d'altres municipis.

L'activitat està promoguda i organitzada per l'Associació Star Spain Intercanvi Policial Internacional, formada per membres de totes les forces i cossos de seguretat, forces armades, sanitaris i personal d'emergències com ara bombers, voluntaris de protecció civil, vigilants de seguretat i policies portuaris.

Tot un ampli col·lectiu que entre els dies 4 de març i fins al 2 d'abril tractaran de cobrir per relleus els 7.000 km que uneixen els confins del territori nacional, des de Madrid fins a Múrcia, Terol, tota la costa Mediterrània fins a Girona, País Basc, Galícia, Castella Lleó i Extremadura, Sevilla, Cadis, Almeria, Castella-la Manxa i, novament, Madrid.