- El guarda rural, José Enrique Rambla, i la topògrafa municipal, Maria Cerezuela, han fet un treball laboriós per a poder mantindre la nomenclatura tradicional


L'Ajuntament de Borriana ha elaborat un mapa de tot el terme municipal en què s'especifica la nomenclatura de tots els camins rurals, sendes, séquies, partides, polígons, rius, goles, pous, i diferents aspectes històrics i arqueològics amb l'objectiu de mantindre-ho històricament tot en un mateix document, segons ha explicat el regidor d'Agricultura i Patrimoni, Vicent Granel.

Es tracta d'una iniciativa, ha precisat, perquè es puga consultar, documentar i tindre a l'abast de la ciutadania. En aquest sentit, ha volgut agrair el treball realitzat pel guarda rural, José Enrique Rambla, i la topògrafa municipal, Maria Cerezuela, per a elaborar un plànol que serà una referència en la nostra ciutat, ja que han aconseguit incloure tots els conceptes en un mateix plànol.

D'aquesta manera es quedarà escrit i documentat tots els noms tradicionals, que d'una altra manera es podrien perdre si els regants i les persones que ara els coneixen, van desapareixent.

La realització del mapa es va començar a partir de la informació de l'Institut Cartogràfic Valencià, afegint i valorant els noms dels diferents tipus de vies i zones. A més de consultar també el Registre Cadastral que data dels anys 40 i amb la participació del Sindicat de Regs de Borriana, s'ha aportat la resta de la informació i noms per a l'elaboració del mapa.