El Ayuntamiento supervisa el dispositivo especial para Todos los Santos 2020
Preparado el dispositivo especial de Todos los Santos 2020

 

  • Per a garantir que el desplaçament al Cementeri Municipal siga el més segur possible, tant de la seguretat viària com de les mesures higienicosanitàries

  • Enguany l'Ajuntament ha habilitat com a aparcament provisional un solar de 5.700 m² situat enfront de l'entrada al cementeri


La Policia Local de Borriana, en col·laboració amb la regidoria de Cementeri ha disposat un operatiu de mobilitat per a la festivitat de Tots Sants, amb la finalitat de garantir que el desplaçament de les persones al Cementeri Municipal siga el més segur possible, tant des del punt de vista de la seguretat viària com de les mesures higienicosanitàries motivades per l'emergència sanitària de la Covid-19.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep safont, acompanyada pel regidor de Cementeri, Hilario Usó, i el de Serveis Públics, Vicent Aparisi, han visitat avui les instal·lacions per a comprovar in situ el dispositiu instal·lat i les mesures previstes per al cap de setmana.

Entre les mesures han destacat que els dies 31 d'octubre i 1 de novembre es tancarà el trànsit de la carretera d’Almassora des de la rotonda pròxima al cementeri en direcció al centre de la ciutat per a afegir l'espai d'aquest carril a la vorera, degudament abalisat i senyalitzat, de manera que es genere un espai suficient perquè les persones que decidisquen desplaçar-se al Cementeri caminant puguen circular respectant el distanciament social establit de 1,5 metres.

D'aquesta forma, el carril tallat servirà com a zona per als vianants que es desplacen a peu al cementeri, la vorera serà per als que venen del cementeri i la calçada per als que hi van, tot això per a propiciar el distanciament social.

Per a les persones que decidisquen acudir en vehicle, com a novetat d’enguany, l'Ajuntament ha habilitat com a aparcament provisional un solar de 5.700 m² situat enfront de l'entrada al cementeri, cedit gratuïtament al consistori per Dolores Soler Brotons i Rosa Martí Soler, per a aquest fi.

Aquest solar ha sigut condicionat pel servei de Via Pública, per a dotar de més capacitat l’aparcament del mateix del Cementeri, i també s'han organitzat les voreres perquè les persones que accedeixen o ixen del cementeri no es creuen, amb l’ampliació de la zona destinada als vianants.

Tant l’alcaldessa com el regidor de Cementeri han agraït públicament a les propietàries la cessió desinteressada del solar, i han indicat que aquest aparcament estarà controlat per efectius policials i estarà correctament senyalitzat per a regular i canalitzar el trànsit.

Amb la mateixa finalitat de millorar l'accessibilitat, la zona de la façana del cementeri es destina a estacionament reservat per a vehicles que transporten persones amb mobilitat reduïda. L'accés estarà vigilat per la Policia Local per a permetre només el pas de vehicles que desplacen persones amb mobilitat reduïda o persones majors amb dificultat per a desplaçar-se.

L'operatiu policial estarà format per 4 agents, que estaran acompanyats per 2 voluntaris de l'Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil, i se centra, principalment, en els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, dies més assenyalats que tradicionalment presenten més afluència de persones. No obstant això, des de dilluns passat, voluntaris de l'Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil, dependents del Consorci Provincial de Bombers, estan col·laborant amb el personal del cementeri per a garantir que les mesures higienicosanitàries es compleixen dins de la instal·lació municipal.

Cal recordar, així mateix, que l'Ajuntament ha ampliat l'horari d'obertura del cementeri per a aquesta setmana i fins al dia 2 de novembre, de 8h a 18h de forma ininterrompuda. La Policia Local recomana acudir al cementeri utilitzant l'itinerari regulat pels agents i evitar, en la mesura que siga possible, l'ús de vehicles.