Declaración institucional sobre la unión de la gestión de las fiestas falleras
  • Després de l'acord aconseguit entre tots els grups polítics del municipi, per a introduir la figura de la Federació de Falles seguint els llits normatius

El Ple municipal ha aprovat una Declaració Institucional sobre la unió de la gestió fallera a Borriana després de l'acord aconseguit entre tots els grups polítics municipals, i després de l'esmena a la totalitat presentada per l'equip de govern a la moció sobre la gestió de la festa fallera, proposta pel PP.

En la declaració institucional es planteja la confecció de la Junta Local Fallera per a l'exercici de 2020/21, seguint la normativa vigent i la seua posterior organització de gestió, segons han explicat el portaveu de Compromís, Vicente Granel i la regidora de Festes i presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer.

A més, la proposta inclou la creació d'una comissió per a continuar amb el treball de caràcter jurídic o normatiu per a introduir la figura de la Federació de Falles en la normativa del Consell Sectorial Junta Local Fallera amb l'assessorament dels tècnics municipals.

Amb el resultat i les conclusions d'aquest treball previ i abans de finalitzar l'exercici faller 2020-21, han assenyalat Granel i Monferrer, s'aprovarà la nova normativa del Consell Sectorial Junta Local Fallera.

Ambdós representants han coincidit a assenyalar que l'actual context faller comporta que la normativa i el funcionament del Consell Sectorial Junta Local Fallera vigent “haja de ser modificat, tant per la necessitat d'introduir-hi la figura de la Federació de Falles, com per l'actualització del funcionament de la festa fallera a Borriana”.

En aquest context, la regidora socialista ha manifestat que la proposta del govern municipal és “una fita que marcarà la unitat de la gestió fallera” i suposa una “continuïtat a la labor que es realitza des de la regidoria i que continuarà marcant la línia de treball conjunt amb la Federació de Falles per a aconseguir l’esmentada unió”.

Sobre aquest tema, Granel ha destacat que s'ha arribat a un consens per a “poder fer passos dirigits a actualitzar la gestió fallera a Borriana. Hi ha terminis i treball per fer, i pensem que és una proposta molt treballada perquè tot el sector de les falles vaja a una en una nova manera de gestionar la festa fallera".

Per al portaveu de Compromís, la festa fallera “és un motor social i econòmic molt important a la nostra ciutat i, consegüentment, ha de tindre la representativitat que li correspon” i ha afegit que es tracta d'un consens al qual espera que arriben totes les forces polítiques, ja que “són propostes consultades i treballades amb el món faller". Finalment ha agraït a tots els partits la seua implicació en “un pas tan important per a la festa fallera a Borriana".