La sessió plenària aprova la cartografia realitzada per la Direcció General de Prevenció d'incendis Forestals de la Conselleria i l'esmena d'un error de denominació en el Pla Estratègic de Subvencions 2024

Burriana (11.04.24).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple sol·licitar a la UTE la documentació prèvia a l'adjudicació del subministrament d'energia elèctrica i la prestació dels serveis energètics i de manteniment amb garantia total de les instal·lacions d'enllumenat a la ciutat. Així el consistori continua avançant amb la finalitat d'adjudicar el nou contracte del subministrament elèctric a la UTE formada per Ferrovial i Endesa per a aconseguir una Burriana més i millor il·luminada. La proposta millor valorada per l'informe tècnic ha detallat que l'estalvi econòmic serà del 55,9% en la factura de la llum respecte al preu que el consistori està afrontant en l'actualitat. Així, amb el nou contracte es pagarà mensualment 65.918,12€ (IVA inclòs), enfront dels 149.515,16€ (IVA inclòs) el que suposa al voltant d'1 milió d'euros menys de despesa anual per a les arques públiques.

Respecte a una millor il·luminació, el nou servei suposarà una millora substancial, i de forma quasi immediata en la il·luminació de la localitat, ja que portarà una inversió per part de l'empresa concessionària d'al voltant de 2.646.660 euros. Durant el primer any i mig es canviaran totes les lluminàries de la ciutat, la qual cosa suposarà reduir la despesa energètica un 40 per cent, i un estalvi substancial en la factura de la llum durant els pròxims quinze anys, reduint significativament les emissions de CO₂ i convertint a Burriana en una ciutat més ecològica. Amb l'inici d'aquest nou contracte, Burriana tindrà unes instal·lacions elèctriques en un breu període de temps completament noves, amb la substitució de components com a quadres de comandaments, cablejat, connexions, dispositius elèctrics i electrònics, llums, fusibles, canalitzacions i arquetes, entre altres elements. A més, el nou plec de condicions també recull la il·luminació de les construccions i llocs més emblemàtics de Burriana com són el campanar, la Basílica d'El Salvador, El Plà i l'ajuntament.

D'altra banda, s'ha aprovat en Ple la cartografia realitzada per la Direcció General de Prevenció d'incendis Forestals de la Conselleria. Un tràmit per a donar compliment amb el Decret legislatiu 1/2021, de 18 de juny, del Consell sobre la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme, i Paisatge (LOTUP) que estableix que els ajuntaments de municipis amb sòls forestals hauran d'identificar i delimitar cartogràficament qualsevol urbanització, nucli de població, edificació o instal·lació susceptible de patir risc d'incendi forestal per estar situades en terrenys forestals o en zona d'influència forestal.

El màxim òrgan de representació política dels ciutadans en el govern municipal, constituït per l'alcalde i els regidors ha aprovat a més l'esmena d'un error de denominació en el Pla Estratègic de Subvencions 2024 respecte al Conveni amb l´Agrupació Filharmònica Borrianenca.

Durant la sessió plenària s'han aprovat diverses mocions per a defensar actuacions urgents per part del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a frenar la regressió del litoral de la província i del municipi, així com reclamar al Govern d'Espanya una línia d'ajudes al sector ceràmic.

 

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha explicat que “aquest equip de Govern està centrat en les prioritats dels burrianencs i a tirar avant els projectes que milloren la vida dels ciutadans. Per això, hem aconseguit recuperar els 9,5 milions de garanties i constrenyiments del PAI Sant Gregori i estem avançant a millorar la il·luminació de la ciutat i a tirar avant el projecte de l'Arenal com a punta de llança turística de Burriana”.