• Esta edició se celebrarà des del 5 d'abril fins al 21 d'abril


Burriana.- (04-04-24). Esta vesprada, ha tingut lloc la presentació de les “VI Jornades Gastronòmiques del Polp”, organitzades per l'Associació d'Hostaleria en col·laboració amb la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Burriana, amb l'objectiu de posicionar a este producte, juntament amb els restaurants del municipi, com un atractiu gastronòmic i turístic de la ciutat, amb el valor afegit dels productes de proximitat de la marca local, Peix de Burriana, i de l'excel·lència emparada sota les marques Castelló Ruta de Sabor i la Xarxa Gastro-Turística de la Comunitat Valenciana, L'Exquisit Mediterrani.

En esta VI edició, 14 restaurants de la ciutat elaboraran diferents receptes introduint el polp com a element protagonista, que es podran degustar des del 5 d'abril fins al pròxim 21 d'abril. Els restaurants participants són Al Natural, Flamingo Coffee, Polifuncional de la Serratella, Club Nàutic, Bombora´s Gastro Arrocería, L'Arenal, Les Dunes, Coppelia Bonica, Nonna’s, Pulpería El Tarròs, Pizzeria Pinocchio, Salva Wings, Savarín i Nautilus.

Esta iniciativa, se suma al conjunt de campanyes d'ofertes gastronòmiques que l'Associació d'Hostaleria, en col·laboració amb el consistori, realitzen amb la finalitat de dinamitzar la cuina local i oferir propostes de qualitat impulsant el turisme gastronòmic, tal com succeïx en les Jornades del Coent, de la Taronja i de la Cullera, o la Ruta de la Tapa i “Assaborint Burriana”.

L'edil de Turisme, Noelia Peris, ha animat “als ciutadans de Burriana i de municipis veïns a submergir-se en el festival del sabor marí i del Mediterrani en les Jornades Gastronòmiques del Polp de la capital de la Plana Baixa, i que descobrisquen la delícia dels nostres plats preparats amb mestratge pels nostres talentosos xefs locals. Us esperem perquè gaudiu d'una experiència gastronòmica única”.

Durant la presentació de les jornades, a la qual ha acudit l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí i que ha tingut lloc en l'establiment d'Al Natural, en el Mercat Municipal, el secretari de l'Associació d'Hostaleria de Burriana, Pedro Sancerni, ha fet lliurament a Mayte Juan Segarra, a títol pòstum, del “Polp d’Honor”, que ha sigut arreplegat pel seu fill. Un reconeixement atorgat a la cuinera burrianenca per la seua dedicació a la cuina, on va començar amb tan sols 15 anys i que amb el temps va obtindre un gran èxit professional. Responsable del Brisamar i el saló de banquets, Brisamar 2, Mayte es va convertir en una referent de l'hostaleria moderna fins al seu cessament de l'activitat degut a una malaltia.

 

Al natural:

- Polp i papa rostits amb salsa d'espirulina (8,00 €)

- Divendres de 19:00h. a 22:00h. i dissabtes 12:00h. a 14:30h i de 19:00h. a 22:00h.

 

Flamingo Coffee: 

- Menú: 1r: Ensalada de salpicó de polp, formatge fresc i fruita seca. 2n: Arròs “señoret” amb polp i els seus ensopecs. Postres: Pasta fullada farcida de gelat de vainilla amb salsa de xocolate calent. (20€)

- De dilluns a divendres de 13:30h. a 16:00h., excepte els dies 15 i 16 d'abril.

 

Polifuncional de la Serratella: 

- Menú: Ensalada de polp i Polp encebat amb creïlles (16€)

- Dilluns, dimecres i diumenge de 8:00h. a 16:00h. // divendres i dissabte de 8:00h. a 22:00h. 

 

Club Nàutic:

- Menú: 1r: Broqueta de polp i sépia a la graella // Regirat de polp, creïlla i mallorquina. 2n: Arròs amb polp. Postres: Flam de taronja i xocolate. (29,50€)

- De dimarts a diumenge de 13:00h. a 16:00h.

 

Savarín: 

- Arròs de polp i cansalada viada (14€) i Polp a la graella amb humus de cigró i maionesa d'olives de Kalamata (21€)

- Dilluns, dimarts, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 13:30h. a 15:30h.

 

Coppelia Bonica:

- Menú: 1r Polp en tàrtar amb alvocat, Polp en carpaccio amb amaniment Coppelia, Polp en arrebosse sobre salsa tàrtara, Polp en planxa amb graten de sépia, Polp a la feira i Polp amb allada sobre carxofa confitada. 2n Migdia: Arròs de llamàntol i polp // 2n Nit: Caldereta de rap i polp amb gamba (48,00€)

 

Les Dunes:

- 1r: Croquetes de polp, Tàrtar d'ensalada russa amb polp i Polp a la graella amb creïlles. 2n: Arròs o *fideuá (a triar) Arròs Señoret de polp i gambon, Arròs Negre amb polp i zamburiñas, Arròs melós de polp i carxofes (28,50€) 

- Dilluns, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 12:00h. a 16:00h.

 

Pizzeria Pinocchio:

- “Pinocchio es va anar a pescar idees a la llotja, i ha tornat amb el seu menú degustació més pulpero”.

(Més informació en les seues xarxes socials). 

 

Salva Wings:

- Pa Brioix de creïlla, algues marines, allioli de pebre roig i burger de Polp (14,00€)

- Disponible en horari habitual de menjars, sopars i per a portar.

 

L'Arenal:

- 1r: Plat selecció del xef, Salpicón de polp amb vinagre de Mòdena, Gambes roges ratllades a la planxa, Polp a la brasa amb parmentier de creïlla i aroma d'all, Pa recentment fet, tomaca i all i oli casolà. 2n (a triar): Paella fina de polp i gamba roja, Arròs caldós de polp amb llamàntol, Llobarro a la planxa amb la seua guarnició, Entrecot de vedella a la planxa amb la seua guarnició (39,75€)

- Horari regular del restaurant

 

Respecte a la pròxima cita gastronòmica de la ciutat, Peris ha conclòs que “amb una mescla única de tradició i creativitat culinària, les jornades prometen una experiència gastronòmica que despertarà tots els sentits i delectarà els paladars més exigents”.