• Durant la celebració del dia de Sant Josep, els monuments fallers, majors i infantils, s'han convertit en cendres.
  • A partir de les 20:00h. es s’han cremat els monuments infantils i a partir de les 22:00h. els majors.

 

Com a culminació de la jornada festiva de les Falles 2024, esta vesprada s'ha iniciat la cremà de les falles, despedint als quatre dies de desfilades, pirotècnia, color, festa i ambient faller que ha viscut Burriana.

 

A les 18:30h. ja s'ha embolicat en flames la primera falla del municipi, el monument de la falla inclusiva de AFDEM, realitzada pels usuaris de l'Associació de Familiars pels Drets de les persones amb Malaltia Mental en col·laboració amb l'alumnat de primer curs del cicle superior d'FP d'Artista Faller, així com amb altres sis tallers fallers del municipi que han elaborat les peces grans, tot això coordinat per l'artista local i professor de cicle en l'IES Jaume I, Xavi Ribes.

 

A partir de les 20:00h. han començat a cremar-se els monuments infantils. Finalment, a partir de les 22:00h. ha iniciat la cremà dels monuments grans, posant punt final a la setmana fallera. Durant la jornada, un ampli dispositiu de Bombers ha vetlat perquè la nit de cremà dels monuments fallers transcorreguera sense incidents.

 

Una vegada ja reduïdes a cendres estes obres d'art efímeres, les comissions falleres de la capital de la Plana Baixa, posen la seua vista en el nou exercici i començaran a perfilar els detalls del següent exercici.