• La Falla Don Bosco s'alça amb el primer premi de categoria especial a Burriana.

  • La Falla Barri València guanya el premi a la millor falla infantil de la categoria especial a Burriana


Burriana (16.03.24). - Esta vesprada s'ha celebrat el tan esperat lliurament de premis de les Falles 2024, en el qual la Falla Don Bosco ha aconseguit el màxim guardó, el premi a la millor falla de Burriana d'enguany en la categoria especial, junt a altres reconeixements com Ingeni i Gràcia, millor pintura, millor acabat i millor conjunt. Per la seua part, la Falla Barri València ha aconseguit el primer de categoria especial infantil, a més del premi a Ingeni i Gràcia, millor pintura, millor acabat i millor conjunt. També cal destacar el premi ‘Cendra-Quino Puig’ a la millor crítica local, que ha recaigut en la Falla Don Bosco, i el premi al millor llibret que ha sigut per a la Falla Barri d'Onda.

El segon dels premis d'especial ha sigut per a la Falla Societat Club 53 i el tercer per al monument de la Falla Plaça Chicharro. En categoria infantil especial, el segon premi ha sigut per a la Falla Don Bosco i el tercer per a la Falla Societat Club 53.

En la primera categoria, el primer premi en monuments grans ha sigut per a la Falla Barri La Mercè en major i Falla Barri La Vila en infantil, el segon per a Societat Centre Espanya en major i infantil i el tercer per a la Falla Club Ortega en major i Falla Cardenal Tarancón en infantil. En segona categoria, els premis han recaigut, el primer en la Falla Barri Quarts de Calatrava en major i infantil, segon per a Barri La Vila en major i Rei Jaume I en infantil, i tercer per a la Falla Rei Jaume I en major i Barri La Mota en infantil. Finalment i com a novetat en esta edició de Falles, es va fer lliurament per part de l'empresa Accesit Inclusiu de dos premis als monuments majors i infantils més inclusius de la ciutat que van ser per a les Falles Don Bosco i Barri d'Onda respectivament.

La lectura de l'acta de la Junta Local Fallera ha tingut lloc esta vesprada en la Llar Fallera, presidida per l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, les Reines Falleres de Burriana 2024, Laia Molina i Anna Solà, les seues Corts d'Honor i Dames de la Ciutat i amb la presència de les representants de les Fogueres d'Alacant, del president de la Federació de Falles, Salvador Doménech, i representants de la Junta Local Fallera. Un esdeveniment en el qual s'han congregat centenars de persones de les 18 comissions falleres de la ciutat per a arreplegar els seus respectius guardons.

Després del lliurament dels guardons, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha felicitat a totes i cadascuna de les 18 agrupacions falleres “per la seua labor, esforç i pel talent dels artistes fallers que lluïxen els monuments de les Falles de Burriana 2024”. Per la seua part, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, ha valorat que “el lliurament de premis de les Falles han estat plenes d'emoció i alegria per part de les comissions i posant molt difícil les valoracions al jurat gràcies a l'enorme talent dels nostres artistes fallers”.