07.03.24 (Burriana). El Centre Municipal dels Arts recupera aquesta activitat que va deixar de celebrar-se des de la pandèmia

 

Més de 150 estudiants de dansa, arribats de la província de Castelló i València, protagonitzaran aquest dissabte la Trobada de Dansa del Centre Municipal dels Arts de Burriana. Aquest esdeveniment va deixar de celebrar-se amb l'arribada de la pandèmia i enguany es recupera per a oferir una jornada de convivència entre joves que comparteixen ensenyaments artístics. Amb tot, el departament de Dansa ha treballat aquests últims mesos perquè aquesta trobada siga una realitat i servisca d'impuls per a la formació artística.

 

Des de la Regidoria de Cultura, el regidor Jesús Albiol, no vol deixar passar l'oportunitat de “reconéixer i agrair el treball de l'equip per recuperar aquest partit en el qual el Centre Municipal de les Arts i Burriana es converteixen en l'epicentre de la dansa”. Per part seua, la directora del centre artístic, Ana Llopis, agraeix la presència de les escoles i centres participants: “Per a l'alumnat de dansa serà un dia important, ja que podran intercanviar experiències amb companys, prendre classe amb altres mestres i pujar-se a l'escenari per a mostrar el treball del curs”.

 

Així doncs, al matí del dissabte l'alumnat de Rytme Escola de Dansa i Arts Aquilí Abad

(Vall d´Uixò), de l'Escola Municipal de Dansa de Meliana, de l'Escola de Dansa de la Unió Musical Santa Cecilia d'Onda, de l'Acadèmia de Dansa On Danse (l'Alcora) i de l´Escola Municipal de Dansa de Burriana compartiran tallers de les diferents disciplines de dansa a les aules del Centre Municipal.

 

A la vesprada, està prevista una gala de dansa en el Teatre Payá a les 19.00 hores en la qual participaran els diferents centres de dansa i en la qual actuarà, com a companyia convidada, el Jove Ballet de València. Sota la direcció de Mari Cruz Alcalá, el Jove Ballet de València interpretarà peces de Dansa Clàssica i Neoclàssic, completant un programa en el qual la dansa serà la total protagonista.

 

Cal esmentar que les entrades a la gala són gratuïtes i es poden recollir en el Centre Municipal dels Arts o en taquilla, 30 minuts abans de la funció.