25.02.24 (Burriana). – L'I Concurs de Dibuix i Pintura Ciutat de Borriana, organitzat pel Centre Municipal dels Arts, ja té guanyadors. Daniel Benages, Bàrbara Seglar i Lídia Tornador han sigut els artistes les obres dels quals han resultat triades pel jurat en les categories Adults, Juvenil i Infantil, respectivament. Així doncs, l'obra de Daniel Benages ha sigut premiat amb 500€, mentre que Bàrbara Seglar i Lídia Tornador han obtingut sengles lots de productes professionals de dibuix i pintura valorats en 300€.



En paraules del regidor Jesús Albiol, “l'èxit de participació i la qualitat de les obres que han participat en aquest I Concurs de Dibuix i Pintura Ciutat de Burriana, són el reflex de l'interés que la nostra societat té per l'art i mostra la qualitat dels autors. Aquesta és la primera de moltes edicions, que s'ha pogut dur a terme des de la regidoria de Cultura gràcies al treball de la Directora del Centre Municipal de les Arts i del seu equip docent. La meua enhorabona als premiats.”


En la categoria Adults, “Sobre l'aigua” ha sigut l'obra triada pel jurat per atresorar una tècnica i estil destacable. La pintura recull una estampa del port de Burriana i, gràcies al color i al joc de la llum, el quadre destaca pel seu realisme. En la categoria Juvenil, “Tots al Sant”, de Bàrbara Seglar ha rebut el premi pel seu treball de dibuix i collage que recull les tradicions burrianencs. Finalment, “Burriana en una vidriera”, de Lídia Tornador ha sigut l'obra premiada en categoria infantil.


De la mateixa manera, el jurat també ha entregat mencions d'honor a diverses obres per posseir una essència destacable. Ana Martínez, Sharik Nikol Tejero, Diego García, Irene Sanchis i María Teresa Zaragozá han sigut els artistes seleccionats per a aquestes distincions.


Una vegada finalitzada el lliurament de premis, el jurat i els participants han assistit a la inauguració de l'exposició que recull les més de 75 obres participants. La mostra, situada en el claustre del CMC La Mercé, es podrà visitar fins al pròxim 24 de març.


Cal esmentar que el jurat, format pels artistes Tomás Sendra, Salomé Monfort, Juan Poré, el regidor Jesús Albiol, el tècnic de Cultura Rafa Marañón i l'equip de professors del centre burrianenc, han destacat l'elevada qualitat de les obres. Per part seua, la directora del centre, Ana Llopis, va aprofitar el lliurament de premis per a anunciar que, des de demà mateix, “ens posem a treballar per a crear una segona edició i aconseguir consolidar aquest concurs”.