Les actuacions han substituït les rajoles deteriorades pel transcurs del temps, han buidat els canalons per a evitar l'acumulació d'aigua en cas de fortes pluges i han instal·lat plaques solars en la teulada

 

Burriana (09.02.24).- L'Ajuntament de Burriana a través de la regidoria de Consum i Mercats liderada per Suni Fandos ha reparat la façana del Mercat Municipal, retirat totes les plantes i males herbes de la teulada que impedien la correcta evacuació de l'aigua en cas de fortes pluges i instal·lat plaques solars en la seua coberta.

 

Les actuacions de rehabilitació de la façana del Mercat Municipal s'han allargat més dels previst davant la dificultat de trobar el material adequat per a la substitució de les rajoles d'origen. A més, de la rehabilitació de la pròpia façana, també s'han realitzat actuacions de retirada de plantes i males herbes en la teulada, acumulades durant els últims anys per falta d'un adequat manteniment i que impedien la correcta evacuació de l'aigua en cas de fortes pluges. Aquests treballs, formen part del Pla Especial de neteja dels edificis municipals implementat per l'actual equip de Govern davant el mal estat de la majoria dels immobles de titularitat pública del municipi.

 

Així mateix, dins de la planificació de l'equip de Govern i seguint les actuacions de la Piscina Municipal i pròximament la Comissaria de la Policia Local, també s'han instal·lat les plaques fotovoltaiques en la teulada del Mercat Municipal. Unes instal·lacions cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu de creixement sostenible, que han suposat una inversió de 65. 736 euros, i que reduiran considerablement el consum energètic suposant un important estalvi en la factura de llum per a les arques municipals.

 

A més, està previst per part de la regidoria de Mercats, acabar les actuacions en el Mercat Municipal amb la col·locació de les vidrieres danyades durant la rebentada tèrmica, en les pròximes setmanes. I continuen pendents també, altres labors de rehabilitació que pròximament es realitzaran a les torres de l'edifici. D'aquesta manera, una vegada restaurades les vidrieres i les torres, culminaran els treballs de rehabilitació per a retornar l'esplendor original de l'immoble i del triple finestral decorat amb belles vidrieres policromades que fan referència a la cultura agrícola de la ciutat.

 

“Aquest equip de Govern està compromés amb impulsar els negocis del Mercat Municipal i amb mantindre les seues instal·lacions correctament”, ha explicat Suni Fandos, qui ha recordat “la deixadesa i l'abandó del nostre mercat en el passat amb l'acumulació de vegetació en la teulada i deficiències en l'edifici municipal”. Mentrestant, el present “és un Mercat Municipal a l'altura que mereixen els ciutadans de Burriana amb una rehabilitació integral, una neteja adequada i una teulada que produirà energia de manera sostenible”.