L'Ajuntament compta amb un pressupost de quasi 40 milions d'euros en el qual ha incrementat les partides destinades a la neteja, sanejament i conservació de vials i zones públiques, a més d'invertir en noves accions de pavimentació i edificació

 

Burriana (18.12.23).- L'Ajuntament de Burriana ha apostat pel manteniment i la millora dels carrers i zones públiques de Burriana a través dels pressupostos per a 2024, que ascendeixen a quasi 40 milions d'euros. Partides destinades a la neteja, sanejament i conservació dels vials s'han incrementat de manera considerable a fi de reforçar les accions que permeten mantindre una via pública en condicions òptimes d'higiene i salubritat.

En aquest sentit, és important destacar l'augment dels pressupostos de manteniment i conservació de vies públiques en 50.000 euros, comptant amb un total de 210.000 euros per a les actuacions destinades a aquest efecte. De la mateixa manera, el manteniment i conservació parcs i zones públiques disposa de 40.000 euros, després de l'increment de 25.000 euros efectuat per l'equip de govern actual.

La mateixa importància ha recaigut sobre la neteja viària, per a la qual s'han afegit 32.644 euros a la partida pressupostària d'aquest contracte, configurant un total d'1.043.000 euros que serviran per a impulsar iniciatives eficaces per a la neteja exhaustiva dels carrers de Burriana, tal com s'ha escomés mitjançant el pla de xoc integral. Per a complementar aquestes actuacions, es manté la quantitat de 992.000 euros destinats al manteniment de les instal·lacions de sanejament.

Seguint amb el compromís d'augmentar i millorar l'eficiència elèctrica, l'Ajuntament ha assignat un total d'1.840.000 euros per a l'enllumenat públic i la il·luminació d'edificis municipals. I per a les labors de jardineria, el pressupost contempla una quantitat de 733.000 euros.

A més, el consistori ha mantingut les despeses corrents que concerneixen la recollida de desaprofitaments, arrendament de vehicles, manteniment de semàfors, subministrament de combustible, lloguer de mobiliari i el contracte de serveis bàsics en la via pública. Tot això amb l'objectiu d'aconseguir establir un entorn urbà funcional i agradable per a tots els habitants de Burriana.

NOVES INVERSIONS

Respecte a les noves inversions d'aquesta àrea en qüestió, l'Ajuntament ha creat una partida per a la pavimentació de vials de 150.000 euros, invertirà 180.000 euros en millores de l'entorn urbà i accessibilitat i 82.000 euros en les substitució de l'equip de la depuradora.

Per part seua, el cementeri municipal també rebrà 110.000 euros per a pavimentació i edificació i 18.000 euros per a l'adquisició d'un vehicle elèctric que facilite el transport necessari de manera sostenible i eficient.

Quant a les inversions externes, s'espera una inversió per part de Facsa d'1.274.000 euros en renovació de clavegueram, pluvials i aigües potables, i una altra de la nova concessionària que obtinga el contracte d'electricitat per a la renovació d´iluminarias i instal·lacions elèctriques per valor de 2.600.000 euros. A més, Burriana ha obtingut aquest mes de desembre una subvenció procedent dels fons Next Generation que ascendeix a més de 900.000 euros dirigits a la renovació de contenidors i l'adquisició de dos vehicles de recollida de bioresidus.