El canvi a lluminàries LED reduirà la potència instal·lada de 27.200W a 16.000W, la qual cosa suposarà un estalvi energètic en la il·luminació del camp superior al 41,2 per cent, i una reducció en la petjada de carboni de 5.000kg de CO₂ anuals

Burriana (14.10.23).- L'Ajuntament de Burriana ha substituït les lluminàries del camp de futbol del Llombai per a millorar l'eficiència energètica de la instal·lació, augmentar els nivells d'il·luminació, millorar la uniformitat i reduir el consum elèctric. Per al disseny de la nova instal·lació s'ha tingut en compte l'eficiència energètica, els nivells d'il·luminació, la uniformitat, la reproducció cromàtica i l'índex UGR d'enlluernament, tot això amb el mínim consum energètic possible. Amb este canvi i millora de lluminàries, es va passar d'una potència instal·lada de 27.200W a 16.000W, la qual cosa suposarà un estalvi energètic en la il·luminació del camp, superior al 41,2 per cent, i una reducció en la petjada de carboni de 5.000kg de CO₂ anuals. Per a això, l'empresa Redeles Eléctrica Levante S.L., per un import de 46.559,98€ (IVA inclòs), ha dut a terme labors com el desmuntatge dels projectors existents, amb llums de descàrrega d'halogenurs metàl·lics, la retirada i posterior gestió com a residu elèctric, i la instal·lació dels nous projectors de tecnologia LED. També, s'ha adequat la instal·lació elèctrica existent, modificant el quadre elèctric i instal·lant un sistema de protecció contra sobretensions permanents i transitòries.

“Els 22 projectors instal·lats en el camp de futbol del Llombai permetran realitzar les activitats esportives amb una millor il·luminació, en un ambient molt confortable des del punt de vista visual, i suposen un estalvi energètic en la factura de la llum superior al 41,2 per cent per a les arques municipals”, ha valorat el regidor d'Esports, Francisco Capdevila, qui ha defensat que “este equip de Govern està compromés amb la millora de les infraestructures esportives de Burriana”.