• El teatre s'inclou com a novetat dins de les sessions a l'aula

 

Burriana (08.10.23).- Amb l'objectiu de democratitzar la dansa i oferir la possibilitat de descobrir aquest art a un públic més ampli, el Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana de Burriana ha inaugurat sengles tallers dirigits, d'una banda, als alumnes del CEE Pla d’Hortolans i, per un altre, als alumnes de l'IES Jaume I. Com a novetat d'aquesta edició, les sessions d'aprenentatge conjuguen el teatre i la dansa, oferint així una visió holística de totes dues arts escèniques.

 

Per als alumnes del CEE Pla d’Hortolans vindre a aquesta activitat artística suposa un respir i un al·licient en el seu dia a dia. Tal com explica el docent Antonio Jumillas, coordinador d'aquestes activitats, “el principal objectiu d'aquests tallers artístics no és un altre que acostar la dansa a persones que en el seu nucli familiar aquest art no seria una opció”. Així doncs, les sessions a l'aula van dirigides a potenciar les capacitats dels alumnes, millorar la seua mobilitat, impulsar la seua creativitat, afavorir el desenvolupament motriu i aprendre a acceptar el seu cos.

 

Amb tot, el treball que es realitza amb l'alumnat del CEE Pla d’Hortolans “deixa clar que qualsevol persona pot practicar dansa”, explica la directora del Centre Municipal dels Arts, Ana Llopis. I és que un de les comeses del centre és democratitzar l'art i fer-lo accessible a tothom. Per això, “acostar la dansa a persones amb necessitats especials és clau per a deixar constància que no hi ha barreres quant a art es refereix”, emfatitza Llopis. En aquest sentit, des del centre destaquen la important labor de treball realitzada per l'equip docent, en col·laboració amb l'equip d’Hortolans.

 

Pel que fa al taller de dansa amb els adolescents de l'IES Jaume I, l'activitat s'emmarca dins del currículum de l'assignatura d'Educació Física. En ella, hi ha un apartat de treball de l'expressió corporal i, per això, la dansa és un art que resulta molt útil per a cobrir aquesta demanda. A més, en les sessions d'aula, “fem un treball col·laboratiu, ja que oferim als professors eines metodològiques perquè puguen incorporar la dansa en les seues classes diàries una vegada haja finalitzat el taller”, explica el professor Antonio Jumillas.

 

Teatre, novetat en aquests tallers juvenils

 

Com a principal novetat, s'ha incorporat l'activitat de Teatre dins de tots dos tallers. L'actriu i professora de l’Escola Municipal de Teatre de Burriana, Rebeca Izquierdo, és l'encarregada d'impartir aquesta formació i, al costat d'Antonio Jumillas, formen un tàndem perfecte per a connectar amb l'alumnat. D'aquesta manera, durant les sessions els alumnes treballen els objectius del taller d'exercicis pautats de dansa i teatre, aconseguint així cobrir les expectatives de totes les persones que participen en la iniciativa.

 

Com a resultat, des de la Regidoria de Cultura, “recolzem fermament aquestes activitats en les quals el centre obri les seues portes a la societat burrianenca, ja que aquests tallers són molt útils per als qui els protagonitzen i es veu una clara evolució en el treball de l'aula que els serveix per al seu dia a dia”, afirma el regidor de l'àrea, Jesús Albiol. Aspectes com la superació personal, la posada en valor de les capacitats o l'impuls de l'autoestima són claus en aquests tallers. Per això, des del centre, ja estan treballant per a estendre aquests tallers artístics a la resta de centres educatius del municipi.