Nueva edición curso competencia digital 2021
Curso competencias digitales 2021
  • El curs, de 20 hores, s’impartirà el 22, 24, 29 i 31 de març a la Mercè

  • S'ensenyaran competències com l'ús del correu electrònic, la signatura digital, el certificat electrònic i la clau PIN o la gestió de cites prèvies

  • A més, s'han coordinat els tallers gratuïts que en la mateixa línia ofereixen altres entitats col·laboradores


L’Ajuntament de Borriana ha convocat un nou curs de formació en competències digitals i relació electrònica amb l'Administració, en el qual s’impartiran matèries, com ara l'ús del correu electrònic, la signatura digital, el certificat electrònic i la clau PIN o la gestió de la cita prèvia.

El curs s'ofereix amb una duració de 20 hores perquè qualsevol ciutadà que ho necessite aprenga a relacionar-se electrònicament amb l'Administració. Un mitjà que ha passat a ser essencial a causa de la digitalització exigida actualment per a fer tràmits i comunicar-se amb les institucions a tots els nivells, que s'ha vist incrementat arran de la pandèmia.

En aquest sentit, la regidora de l'àrea de Tecnologies de la Informació i modernització de l'Administració, Maria Romero, ha explicat que el consistori ha coordinat els tallers gratuïts que en la mateixa línia s'oferiran en el municipi per part d'entitats col·laboradores, com en el cas de les formacions en digitalització del programa ‘Som Part’ de la Fundació FISAT, del Pacte per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics o de l'Escola d'Adults ‘FPA Historiador Viciana’.

En paraules de Romero, “el nostre objectiu és continuar acompanyant la ciutadania perquè puga fer aquesta transició a l'entorn digital, ja que fins fa molt poc de temps afirmàvem que era el futur però, a causa de la Covid, ha passat a ser el present més immediat i no volem que ningú es quede enrere”.

També ha insistit que “un altre dels objectius d'aquestes formacions és que la ciutadania tinga i sàpia utilitzar el certificat digital, per la qual cosa es tramitarà a totes les persones que participen en els cursos un certificat sense haver de passar per l'actual cita prèvia”.

Els cursos de formació, a més, tenen el doble vessant de testar com es relaciona la ciutadania amb els mitjans que el consistori posa al seu abast, per a poder millorar els canals de comunicació i, per tant, la transparència i l'accés a la informació que tenen els i les borrianenques. “Això -ha explicat Romero- és una cosa que ja vam fer amb els cursos que vam dur a terme el mes d'octubre passat i va ser molt beneficiós per a totes les parts”.

Les formacions es realitzaran a la sala d'informàtica del Centre Municipal de Cultura la Mercè, s'oferiran en diferents horaris i estaran adaptades als diferents nivells, de manera que s'amplia el rang de persones que poden accedir-hi. Com ha explicat Romero, “aquesta vocació d'arribar a més nínxols de població, sumat a la bona coordinació entre les diferents entitats col·laboradores facilitarà treballar de manera conjunta i arribarà a un espectre més ampli de la ciutadania”.

Aquest cicle de formacions s'inicia dilluns que ve 22 de març amb la formació sobre el paquet Office que ofereix el Pacte Ceràmic i la d'Informàtica i Relació Electrònica amb l'Administració que ha programat el consistori.

Els cursos

El curs ‘Informàtica i Relació Electrònica amb l'Administració’, de 20 hores de durada, està organitzat per l'Ajuntament de Borriana i serà els dilluns i dimecres 22, 24, 29 i 31 de març en horari de 15h a 18.30h. El programa tractarà continguts com el correu electrònic, la signatura digital, el certificat electrònic i la clau PIN, el perfil propi en les xarxes socials, les App i xarxes de l'Administració, i la gestió de cites prèvies i altres tràmits en diferents institucions. Es pot obtindre més informació a través del correu informatica@burriana.es, o del whatsapp 691674229.

Per part seua, el curs ‘Competències digitals: paquet Office’ durarà 8 hores els dilluns 22 i 29 de març i 12 i 26 d'abril, en horari de 10h a 12h. Està organitzat pel Pacte Ceràmic i tractarà tres mòduls, processador textos (Word), presentacions (Powerpoint) i programa de càlcul (Excel), i hi ha la possibilitat d’inscriure’s al paquet complet o només a un dels mòduls. Per a obtindre més informació es disposa del telèfon 647948588, del correu electrònic creacionempresas@pacteceramic.es, i de la web www.pacteceramic.es.

D'altra banda, ‘Som Part-Fisat’ programa el curs ‘Competències digitals per a l'ocupació’, de 10 hores, que es realitzarà entre el 19 i el 23 d'abril, en horari de 12h a 14h, i entre els continguts inclou les parts de l'ordinador, el correu electrònic, el disseny digital del currículum i els portals digitals d'ocupació. Per a més informació s'ha habilitat el número de whatsapp 673725893 i el correu somosparte.burriana@fisat.es.

Així mateix, el Centre d’FPA Historiador Viciana de la Conselleria d'Educació continuarà fins al mes de juny amb el curs anual de ‘Competències digitals’, que tracta en el seu programa els nivells A1, A2 i B1 del Marc Europeu de referència digital, l'ús d'aplicacions mòbils, signatura digital i certificats, de processadors de textos mitjà i avançat, la relació amb les diferents administracions a un nivell avançat, el correu electrònic i el perfil digital. Per a consultar més informació està disponible el telèfon 964738920, el correu 12004850@gva.es i el canal de Telegram @fpaviciana.