El programa d'Ocupació Agrària 2023 del Servei Públic d'Ocupació Estatal ha subvencionat amb 230.380,84 euros diferents projectes municipals que permetran contractar persones desocupades del sector agrari per a realitzar, entre altres labors, el condicionament i millora de camins i pintar les tanques d'alguns col·legis públics de la localitat

Burriana (24.07.23). L'Ajuntament de Burriana iniciarà el pròxim 2 d'agost el programa per al foment de l'ocupació agrària que contractarà 65 persones desocupades del règim especial agrari. La contractació, que tindrà una duració de mes i mig, es finança amb subvencions del programa d'Ocupació Agrària 2023 del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) que ascendeixen a un total de 230.380,84 euros.

Les 65 persones contractades corresponen a les categories professionals de cap d'equip (1), oficial (12) i peó (52) i entre les labors que realitzaran estan la de condicionament i neteja de camins rurals i d'espais naturals i d'interés patrimonial, i obres de pintat del clos dels col·legis públics CEIP Roca i Alcaide, CEIP Novenes de Calatrava, CEIP Pare Vilallonga i CEIP Penyagolosa.

Els treballs de neteja i manteniment d'espais naturals i d'interés patrimonial tindran lloc en entorn de la Torre Carabona, Clot de la Mare de Déu i horts d'oci, mentre que els projectes municipals de condicionament i neteja de camins rurals milloraran vials com el Camí Santa Pau, el Camí Vell de Vila-real, el Camí Caminàs, Llombai, La Pedrera o els camins de servei de la CV-18 a tots dos marges del riu Anna.

El Programa de Foment de l'Ocupació Agrària té com a objectiu contractar a través de les corporacions locals a persones treballadores desocupades, preferentment eventuals agràries, per a així disminuir l'atur que es produeix en el sector agrícola durant l'època estival amb motiu de la fi de la campanya de la taronja. Mitjançant aquest programa, les persones contractades realitzen obres d'interés general i social, com a millora d'infraestructures municipals o conservació i manteniment del medi rural, forestal, patrimonial i mediambiental.