Calendario de eventos

'Botifarra a Banda' per Sant Blai

Categoria
Cultura
Quan es produïx?
Sábado, 9. Febrero 2019, 20:30
Hora
20:30-
2019-01-Cartell-Botifarra-Banda.jpg

Amb Pep Gimeno Botifarra i la Banda Simfònica de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca dirigida per Norma Comes Vidal.

Nascut al barri de la Jueria de Xàtiva dins una família de malnom Botifarra (de la qual era besnét), va debutar en les albaes del carrer Puig amb catorze o quinze anys: la seua àvia materna, originària de Benigànim, va ser la primera a ensenyar-li cançons populars.
Des d'aleshores, va començar a fer treball de camp amb el grup Sarau de la Costera de Ranes i, durant la dècada de 1980, va aprendre més de cinquanta cançons populars i romanços tradicionals directament de boca de les persones majors, amb la qual cosa es va convertir en dipositari d'una part important de la cultura de transmissió oral en vies d'extinció. Una dotzena d'estes peces les van enregistrar després en l'únic disc de Sarau, Balls i cançons de la Costera, en el qual Botifarra ja interpreta -entre moltes altres peces ballables- un cant de batre, l'estil amb el qual més s'identifica.
D'ençà, Botifarra s'ha destacat com una de les veus més sol·licitades de cançó d'arrel tradicional i s'ha convertit en un personatge molt valorat i molt popular.

Preu: 5 € platea / 4 € amfiteatre (Modalitat A)

Info. Extra
Localización 
Teatre Payà
Mapa