Excepcionalment i degut a la sigutació de paràlisi econòmica a causa de la crisi sanitària, l'Ajuntament de Borriana permet l'ampliació de terrasses a aquells establiments de restauració que ja les tingueren autoritzades, així com deixar exemptes del pagament de les taxes d'ocupació de via pública les terrasses de bars i restaurants desde el inici de l'Estat d'Alarma fin el 31 de decembre de 2020.

Aquesta mesura, dirigida a autònoms, comerços i petites empreses locals,serveix per a contribuir a la reducció de l'impacte econòmic en la seua activitat, provocada per l'emergència sanitària de la Covid19.

La previsió pressupostària d'ingressos del consistori en taxes per ocupació de via pública de terrasses i restaurants enguany seria al voltant de 120.000 euros, quantitat que es veuria incrementada davant la probabilitat que augmentaren les sol·licituds de terrasses i que si, finalment no es cobren, “serà la minva que tindrà la nova mesura en els ingressos municipals per a enguany”.

 

MODEL DE DECLARACIO RESPONSABLE PER A L'AMPLIACIO EXCEPCIONAL I TEMPORAL DE TERRASSES

20200519_Modelo_de_Declaracion_Responsable_ampliacion_superficie_terrazas_-_Covid_19_page-0001.jpg

20200519_Modelo_de_Declaracion_Responsable_ampliacion_superficie_terrazas_-_Covid_19_page-0002.jpg

20200519_Modelo_de_Declaracion_Responsable_ampliacion_superficie_terrazas_-_Covid_19_page-0003.jpg

RESOLUCIO DECRET

20200519_Resolucio_Decret_DECRETO_2020-1409_Decreto_condiciones_ampliacion_excepcional_superficie_terrazas_hosteleria_-_Covid_19_page-0001.jpg

20200519_Resolució_Decret_DECRETO_2020-1409_Decreto_condiciones_ampliación_excepcional_superficie_terrazas_hostelería_-_Covid_19_page-0002_2.jpg

20200519_Resolucio_Decret_DECRETO_2020-1409_Decreto_condiciones_ampliacion_excepcional_superficie_terrazas_hosteleria_-_Covid_19_page-0003.jpg

20200519_Resolucio_Decret_DECRETO_2020-1409_Decreto_condiciones_ampliacion_excepcional_superficie_terrazas_hosteleria_-_Covid_19_page-0004.jpg

 

 

20200519_Resolucio_Decret_DECRETO_2020-1409_Decreto_condiciones_ampliacion_excepcional_superficie_terrazas_hosteleria_-_Covid_19_page-0005.jpg

20200519_Resolucio_Decret_DECRETO_2020-1409_Decreto_condiciones_ampliacion_excepcional_superficie_terrazas_hosteleria_-_Covid_19_page-0006.jpg

20200519_Resolucio_Decret_DECRETO_2020-1409_Decreto_condiciones_ampliacion_excepcional_superficie_terrazas_hosteleria_-_Covid_19_page-0007.jpg

L'Ajuntament llança la campanya promocional ‘És el teu torn’ per a incentivar el comerç local

🔸Es desenvoluparà entre 📆 el 8 de juny i el 21 d'agost d'enguany amb l'objectiu d'estimular i promoure el comerç a la ciutat, i la finalitat de dinamitzar l'economia local i impulsar la creació d'ocupació

🔹En la promoció es repartiran un total de 50 premis de 💶 200 euros, en sortejos setmanals, entre les persones que compren en comerços adherits

🔸Els sortejos de la campanya seran públics i se celebraran setmanalment cada dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres a les 13.30h, a partir del 15 de juny i fins al 21 d'agost, en l'espai central de la Casa de la Cultura la Mercè.

🔹Els premis hauran de gastar-se el dijous de la setmana següent a la realització del sorteig en què el bitllet haja sigut premiat, almenys, tres establiments diferents amb un consum mínim de 40 euros i un màxim de 100 euros per local.

🔸La iniciativa, amb un cost de 10.000 euros, està finançada per l'Ajuntament i en l'elaboració de les bases han treballat conjuntament la Regidoria de Comerç i la Federació de Comerç de Borriana.

WhatsApp_Image_2020-06-01_at_09.20.32.jpeg

 

 

  • Crear i publicitar una llista comerços locals de venda a domicili adreçada a: 
  • en una 1a fase, a persones amb risc, per a possibilitar que no isquen de sa casa.
  • en una 2a fase, per a tota la població, amb més comerços i amb més varietat de comerços.
  • Impulsar una campanya de conscienciació de compra al comerç local.
  • Repartir màsqueres als comerços essencials que estan oberts.
  • Organitzar cursos per a actualitzar el posicionament dels comerços locals en les xarxes socials.
  • Crear una APP, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, perquè, en el moment que els comerços puguen obrir al públic, arriben al ciutadà més fàcilment i interactivament.

ACTUALIZACIÓ DE COMERÇOS AMB SERVEI A DOMICILI A BORRIANA [07/05/2020]

 

96247448_1687110961470343_3510607015351156736_n.png

Degut a la situació d’alarma sanitària, fins a nou avís, les nostres instal·lacions han de romandre tancades. No obstant seguim actius a través de les nostres xarxes:


Si ens segueixes comprobaràs que estem facilitant recursos a la ciutadania per a mantindre’s actius diàriament mentre estan confinats a sa casa, amb exercicis d'activitat física, i divulgar l'activitat perquè es conega i es practique. A més a més, estem realitzant desinfeccions diàries de totes les instal·lacions esportives i adaptant els espais i protocols perquè en el moment en què puguen ser utilitzades es realitze amb la major seguretat per a les persones usuàries.
També hem organitzat les Jornades Multiesportives i Hàbits Saludables de Pasqua, Virtual i en Família, amb la recopilació de recursos d'activitat física, nutrició i tallers, i fent arribar a les famílies participants vídeos i fitxes amb materials que les mateixes famílies proporcionen.

També hem participat en la celebració del Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau, en el Dia Sense Ascensors i en la Move Week proposant activitats per als escolars i les famílies. Per últim, i tenint en compte la desescalada hem llançat també una campanya de reinici progressiu a l'activitat física per a persones majors i persones adultes que no practiquen activitat física de manera habitual. Seguint aquesta campanya podreu reprendre la vostra millor condició física després d'aquest temps de confinament.

 

unnamed.png

Desinfectar els carrers i els espais públics, des del primer dia de l’Estat d’Alarma, així com desinfectar els contenidors de residus, amb una mitjana d’actuacions de sis dies a la setmana.

Aquest dispositiu especial es redobla de manera habitual en les zones de major afluència de persones durant l'estat d'alarma, com pot ser l'entorn del centre de salut, de les farmàcies, supermercats, entitats bancàries, mercat municipal i dels establiments que estan oberts, per a garantir els serveis bàsics a la ciutadania”.

Una actuació especial que se suma al servei de neteja i arruixades de carrers habitual que Fobesa continua realitzant en la via pública, amb aigua a pressió amb la hidronetejadora i mitjans manuals, com ara, la polvorització amb motxilles.

A més Un equip de vehicles agrícoles, coordinat per la Cooperativa Sant Josep, es va unir el dia 27 de març a les faenes de desinfecció, així com efectius de l’UME i de Bombers , que reforcen les tasques en diferents punts de la localitat en diverses jornades.

 

RRSS Residuosdomesticos Covid19 FOBESA

A partir del dilluns 25 de maig, la Biblioteca Municipal de Borriana torna a obrir les seues portes de 9-14h per donar servei de préstec i devolució. Malauradament, per seguir el protocol de seguretat i salut, encara hem de limitar-nos a atendre amb cita prèvia i sols durant els matins. Així, s'ha habilitat un telèfon per a gestionar la cita prèvia: 964033961 (9-14h) i 691674171 (de 17-20h). L'entrada a la Casa de la Cultura es farà pel jardi, al Carrer Sant Pere Pasqual segons horari de cita per al que es demana puntualitat.

 La resta de les nostres instal·lacions continuen tancades al públic però, com fins ara, seguim actius a xarxes.

A través de les Xarxes Socials, Borriana Cultura ha iniciat el Magazine Cultural en el que es comparteix història, curiositats, concerts, teatres, activitats d’associacions relacionades amb la població. A més, d’organitzar concerts en directe online i altres iniciatives culturals
Si vols rebre tota la informació de Borriana Cultura al teu mòbil. Envia nom i cognom al Whatsapp 691674083, i t’arribarà la programació i totes les activitats


Biblioteca de Borriana


Les xarxes socials de la Biblioteca de Borriana informa de llibres, iniciatives, i programa conta contes i tallers de narració online, ,a més de concursos. Si vols rebre tota la informació de la Biblioteca Municipal de Borriana al teu mòbil. Envia nom i cognom al Whatsapp 610848620, i t’arribarà la programació i totes les activitats.

Cultura-COVID19.jpg

Museu Arqueològic Municipal de Borriana 


Les xarxes socials del Museu Arqueològic Municipal de Borriana publica durant aquestes setmanes curiositats històriques, peces del museu i demés activitats. A més, d’iniciatives online en dates destacades, s’ha publicat el Concurs d’Investigacions Històriques Ciutat de Borriana per a presentar el projecte d’investigació. Les bases es troben al Tabló d’anuncis de la web municipal.

 

Arxiu Municipal


Si vols contribuir a realitzar un Arxiu del COVID-19 a Borriana. Envia a arxiu@burriana.es, vídeos, fotos, documents o vivències de com viu Borriana en el confinament, fent un arxiu històric de Borriana.

Arxiu-COVID.jpeg