tercera edición de la Escuela Municipal de Igualdad y Prevención de la Violencia de Género de Burriana
Comnienza la Escola de Igualdad de Borriana 2022
  • - Dijous que ve 7 de juliol a les 18h a l'edifici Polifuncional del Grau

  • - A més de la formació per a les persones adultes, també s'ha organitzat una Escoleta d'Estiu per a xiquetes i xiquets que es realitzarà els mateixos dies i en el mateix horari

    Dijous que ve 7 de juliol se celebrarà la sessió inaugural i de presentació de la tercera edició de l'Escola Municipal d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, organitzada per l'Ajuntament de Borriana i dirigida a tota la ciutadania amb l'objectiu d'oferir una formació bàsica en aquesta matèria.

L'Escola Municipal d'Igualtat se celebrarà cada dijous del mes de juliol en horari de 18h a 21h a l'edifici Polifuncional del Grau de Borriana. El curs comptarà amb 4 sessions formatives que oferiran tot tipus d'activitats com ara debats, col·loquis i ponències de grans experts, entre els quals es troben Anaïs Bernal Triviño, Joan Gonçales i Aitana Muñoz. En aquesta edició es tractarà com a tema principal aspectes tan importants com la conciliació i la corresponsabilitat.

Amb una metodologia àgil i flexible, dirigida a tota la ciutadania l'Escola ofereix un aprenentatge inclusiu i participatiu amb recursos audiovisuals. A més de l'oportunitat de poder analitzar la realitat social amb una mirada igualitària i participar en el desenvolupament d'una societat igual per a homes i dones, i sense violència, reivindicar i practicar el bon tracte contra el maltractament.

Segons ha explicat la regidora d'Igualtat, María Romero, sobre aquest projecte “després de l'èxit de les dos primeres edicions, continuem apostant per oferir un curs que resulte pràctic i interessant, amb docents de qualitat i que aporte valor a les persones que hi participen” i ha animat als veïns i veïnes a inscriure's per a formar part d'aquesta iniciativa.

A més de la formació per a les persones adultes, i com a novetat d'aquesta tercera edició de l'Escola, s'ha organitzat una Escola d'Estiu per a xiquetes i xiquets que es realitzarà els mateixos dies i en el mateix horari que les sessions per a les persones adultes, per a poder afavorir la conciliació de les famílies participants.

Les xiquetes i xiquets que assistisquen a l'Escola tindran l'oportunitat de desenvolupar aspectes de la igualtat, aprendre valors imprescindibles i divertir-se amb jocs i literatura. “Creiem que és imprescindible educar en la igualtat des de la infància per a trencar barreres i aconseguir canvis positius en la societat, i crear uns referents sòlids”, ha indicat la regidora.

En l'edició d'enguany, i gràcies a la subvenció del Pla Corresponsables de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i del Ministeri d'Igualtat, s'oferiran en totes les sessions de l'Escola, en paral·lel, activitats infantils centrades en l'educació en valors d'igualtat als més menuts. Alhora, en paraules de Romero, "es pretén oferir alternatives de conciliació a aquelles persones que vulguen aprofitar l'estiu per a formar-se"

Cal destacar que cada participant podrà fer un projecte d'igualtat tutoritzat per l'escola, bé per a l'associació per la qual participa, per al seu negoci o per a la seua vida, i es concediran diplomes de participació .

 

L’assistència pot ser per a totes les sessions o per a una sessió solta i la inscripció s’han de fer a través del correu <igualtat@burriana.es>, per a sol·licitar més informació, caldrà telefonar al número 691 674 229.