Asociación de personas trabajadoras del hogar y cuidados de Castellón

 

- A càrrec de l'Associació de persones treballadores de la llar i cures de Castelló, l'activitat exposarà la necessitat d'equiparar laboralment aquest tipus de treballs a uns altres del sector

- L'aforament és limitat i cal confirmar l’assistència a través del 691674229 o en igualtat@burriana.es


L'Ajuntament de Borriana ha organitzat per a dijous que ve 6 de maig la xarrada ‘El treball de la llar i cures també és un treball professional’, per a reivindicar la necessitat de dignificar els treballs de cures, així com de dotar-los de condicions laborals igual que en altres tipus de treballs.

Com ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, la xarrada té els objectius de “reivindicar unes condicions dignes per a l'ocupació domèstica, exposar la lluita per la igualtat de drets en el règim general de la Seguretat Social i sensibilitzar la societat sobre la importància d'aquestes tasques”.

L'activitat, que tindrà lloc a les 18.30 hores en una modalitat mixta, presencial i en línia, s'impartirà a càrrec de Tania Nataly, presidenta de l'Associació de persones treballadores de la llar i cures de Castelló.

La xarrada es desenvoluparà a través de la plataforma zoom però s'habilitarà la sala d'informàtica del CMC la Mercè per a aquelles persones que vulguen participar presencialment, o que no disposen de mitjans per a fer-ho telemàticament des de sa casa. S'haurà de confirmar l'assistència a través del 691 674 229 o enviant un correu electrònic a igualtat@burriana.es, ja que les places són limitades.

A més, s'aprofitarà l'ocasió per a entregar els llenços de la campanya ‘Dones (In)visibles a les cures’, que van estar exposats en diferents punts de la ciutat com a reconeixement a aquelles dones i entitats que van aportar la seua imatge per a il·lustrar la situació d'invisibilitat i poca valoració social a les quals estan sotmeses les tasques de cures i les dones que els exerceixen. Els llenços, fins al moment del seu lliurament, passaran a estar exposats en la primera planta de la CMC la Mercè.

Sobre aquest tema, Romero ha explicat que “aquesta és una altra de les accions proposades per la Regidoria d'Igualtat, que persegueix l'objectiu de donar visibilitat a les situacions de falta d'igualtat real que viuen les dones i que es va iniciar al març amb la campanya Dones (In)visibles”.