La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana ha iniciat avui al CEIP Francesc Roca i Alcaide, les primeres accions educatives recollides en un taller senzill anomenat #SenseEtiquetes, adreçat a l’alumnat dels primers cursos de Primària.

Aquest taller, que forma part de la programació del 8 de març, pel Dia Internacional de la Dona, presentada la setmana passada per la regidora d'Igualtat, Maria Romero Cano, visitarà al llarg de la setmana, l’alumnat de Primària de diferents col·legis de la ciutat. Els col·legis que participaran són CEIP Novenes de Calatrava, col·legi Vila Fàtima, col·legi Salesià Sant Joan Baptista, CEIP Pare Vilallonga, CEIP Penyagolosa i CEE Pla d'Hortolans que, en aquest cas, anirà adreçat a l’alumnat de 16 a 21 anys d'edat.

La regidora i les tècniques d'Igualtat, Lourdes Burdeus Díaz-Tendero i Belén Pascual Beltrán, han iniciat el taller amb la presentació de diferents objectes relacionats amb professions laborals. Amb aquests objectes, l’alumnat ha dibuixat la persona que imaginaven que portaria o utilitzaria aquest objecte per a realitzar la seua professió, home o dona.

Al taller han acudit Rosa Blasco, artista fallera professional, Maite Balaguer Gutierrez, ingeniera agrònoma professional, i Carlos Serisa, educador infantil professional, per a donar suport a la iniciativa i acompanyar els xiquest i les xiquetes cap a un imaginari col·lectiu d'igualtat laboral entre homes i dones.

Aquesta acció educativa, té com a principal objectiu prevenir l'aparició d'estereotips de gènere en la societat. Per això, s'ha centrat en les etapes inicials, en què els xiquets i les xiquetes es troben en un període de formació de la personalitat.