- El regidor d'Agricultura, Vicent Granel, i els representants de la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Borriana, José Montoliu i Juanvi Moros, han presentat la nova edició que tindrà lloc els dies 30 i 31 de gener i 2 de febrer

- 12 establiments del municipi participaran en la XIV edició de les Jornades de la Taronja, organitzada per l'Associació d'Hostaleria de Borriana, des de demà 27 de gener fins al 12 de febrer


El regidor d'Agricultura, Vicent Granel, ha presentat amb el president de la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Borriana, José Montoliu, i del seu director, Juan Vicente Moros, una nova edició de la Mostra de Qualitat Agroalimentària de la Plana Baixa, que tindrà lloc els dies 30 i 31 de gener i 2 de febrer, emmarcada en les festes patronals de Sant Blai i que enguany posa l'accent en els beneficis i els avantatges dels productes de proximitat.

A més, en el mateix acte, la regidora de Turisme, Sara Molina, ha donat a conèixer la XIV edició de les Jornades de la Taronja, organitzades per l'Associació d'Hostaleria de Borriana, que es realitzaran des de demà 27 de gener fins al 12 de febrer, en les quals participaran 12 establiments del municipi que, precisament, portaran a la pràctica l'ús dels productes de proximitat i especialment del producte estrella de Borriana, la taronja.

En aquesta ocasió, la Mostra aposta en les conferències programades per posar en valor el producte de proximitat destacant les seues possibilitats, els seus valors d'alimentació saludable i de qualitat, per ser de temporada i haver sigut cultivat o produït prop del lloc de consum.

Vicent Granel ha posat en valor la Mostra en la promoció “dels nostres cítrics, dels productes de proximitat i de l'alimentació saludable”, i ha reivindicat la citricultura com a “patrimoni”, al mateix temps que ha sol·licitat a les diferents administracions “la seua implicació i ajuda en la busca de solucions per a la crisi i els problemes que està patint el sector citrícola”.

José Montoliu, després d'agrair a l'associació d’Ames de casa i a l'Ajuntament la seua col·laboració en la Mostra, ha explicat que les conferències se celebren des de fa 24 anys, i s'ha convertit en “una ferramenta més per a oferir a la ciutadania informació referent a l'alimentació, l'agricultura i en un fòrum entre persones que, d'una forma o d’una altra, estan lligades als sectors econòmics que tenen a veure amb l'agroalimentació”.

Per part seua, Juan Vicente Moros en la seua intervenció ha informat de les diferents conferències que inclou la Mostra. Així, la primera conferència serà el dilluns 30 de gener a partir de les 17.30h en la sala de plens municipal, a càrrec del diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santiago Pérez, sobre “Castelló, ruta de sabor”.

El dimarts 31, a la mateixa hora i també en la sala de plens del consistori tindrà lloc la conferència de la tècnica de la D.O. Arròs de València, Sara Aymerich, sobre “Denominació d’origen de l’arròs de València. Autèntic per tradició”. En aquesta mateixa jornada, l'Associació d'Hostaleria de Borriana ha preparat una sorpresa per a les persones assistents.

Sobre aquest tema, Moros ha destacat la transcendència, la rendibilitat, els beneficis i els avantatges que aportaria la implantació de la denominació d'origen de la clementina de la Plana.

A més, el dijous 2 de febrer en el Centre Municipal de Cultura la Mercè hi haurà dos conferències dirigides a l'alumnat de 1r i 2n de l'ESO, referents a l'alimentació saludable “Som el que mengem”, a càrrec de Paloma Roures, consultora d’AOVE d’Intercoop Consultoria. En finalitzar cada conferència podran degustar suc de taronja i pa amb oli de les comarques castellonenques.

Paral·lelament, com ja és tradició en la Mostra Agroalimentària, l'associació d’Ames de casa de Borriana s'encarregarà a més de participar activament en les conferències, de col·laborar ajudant a preparar la degustació de productes de proximitat oferits per Taula supermercats Borriana, amb la col·laboració de Bagu, la Cabanenca, Finas Horneados, Licores Flor de Azahar i Papas Garcia.

Finalment, el regidor, Vicent Granel, i els responsables de la cooperativa, Montoliu i Moros, han volgut convidar “a tots els veïns i veïnes de Borriana i de les localitats de la rodalia a participar en les conferències que han preparat amb tanta il·lusió”.