Un autobús i diversos cotxes particulars amb 70 persones de Borriana, entre les quals es trobaven l'alcaldessa, Maria Josep Safont, el regidor d'Agricultura, Vicent Granel, el de Serveis Públics, Vicente Aparisi, i la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, han eixit aquest matí cap a València per a participar en la multitudinària manifestació i tractorada convocada per les organitzacions professionals agràries.

A la manifestació reivindicativa al Cap i Casal, també han acudit el president de la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Borriana, José Montoliu, el seu director, Juan Vicente Moros, i el president de la Comunitat de Regants, Juan José Burdeus.

Milers d'agricultors, ramaders i apicultors i al voltant de 500 tractors han secundat la protesta al costat de les organitzacions més representatives del sector a la Comunitat Valenciana –la Unió de Llauradors, Asaja Alacant-Joves Agricultors, Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castelló (Fepac-Asaja) i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV)–, per a exigir a les Administracions que prenguen mesures "ja" per a garantir el futur del sector que està en una situació "insostenible".

La representació de Borriana en la manifestació ha reclamat a les Administracions que impulsen mesures per a “garantir una rendibilitat digna per als citricultors, davant la situació límit que travessen els agricultors”.

En aqueixa línia, Maria Josep Safont ha volgut destacar el compromís “directe” de l'Ajuntament amb “les reivindicacions que des de fa un any han tret al carrer els agricultors en forma de concentracions i manifestacions, així que avui tornem a estar a València donant suport a la dignificació del sector”.

Així mateix, ha indicat que aquesta protesta marca "un punt d'inflexió" en la lluita pel futur del camp, perquè es tracta "d’una de les manifestacions més importants i en què es va més units de la seua història”.

Cal recordar que l'Ajuntament, la Cooperativa i la Comunitat de Regants han posat a disposició un autobús gratuït per a facilitar el transport perquè els veïns i les veïnes de Borriana pogueren acudir per a donar suport a la manifestació i defensar els drets de la citricultura.

La protesta ha començat al voltant de les 11h des de la plaça de Sant Agustí, on estaven concentrats els tractors, i ha discorregut pel carrer Xàtiva i el carrer Colom fins a la Porta de la Mar, avinguda Navarro Reverter, plaça d'Amèrica i ha finalitzat en la plaça del Temple.

La nova delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha rebut passades les 13.30h als representants de les associacions agràries amb els quals ha mantingut una trobada i li han transmés les seues reivincacions.