Conferencia sobre alimentación saludable en la Mostra para escolares de Burriana
Alumnos y alumnas de la ESO participan en la Mostra Agroalimentaria

Amb l'objectiu de donar a conéixer els productes de la Plana i els beneficis i els avantatges d'una alimentació saludable, avui més de 300 alumnes de 1r i 2n de l'ESO dels centres educatius de la ciutat han gaudit d'un esmorzar saludable a base de suc de taronges de Borriana i de pa amb oli Verge Extra (AOVE), al Centre Municipal de Cultura la Mercè.

Aquesta iniciativa s'emmarca en les conferències programades en la Mostra de Qualitat Agroalimentària de la Plana organitzada per l'Ajuntament de Borriana i la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Borriana.

A més del desdejuni, l'alumnat ha participat en una conferència sobre l'alimentació saludable ‘Som el que mengem’, a càrrec de Paloma Roures Edo, consultora d’AOVE d’Intercoop Consultoria.

Una xarrada en la qual els joves han descobert, tant el valor dels cítrics en el municipi, com la necessitat de portar una dieta equilibrada en la qual la taronja, el cítric característic de la ciutat, està present.

Juntament amb l’alumnat, han assistit a la conferència l'alcaldessa, Maria Josep Safont, el regidor d'Agricultura, Vicent Granel, els representants de la Cooperativa Sant Josep, Juan Vicente Moros i José Montoliu, i de l'Associació d’Ames de casa de Borriana. Tots ells els han animat a consumir “taronges de Borriana”.

L'alcaldessa en la seua intervenció ha agraït a l'associació d’Ames de casa, a la Cooperativa, als tècnics municipals i al professorat la seua col·laboració en l'organització de la conferència, així com en la promoció “dels nostres cítrics, i els nostres productes de proximitat” per a introduir des de la infància la consciencia sobre els beneficis de l'alimentació saludable.

Safont també ha explicat als centenars d'alumnes assistents que l'objectiu és mentalitzar-nos i sensibilitzar-nos sobre el consum saludable, perquè “una bona educació per a la salut, requereix tot un procés d'ensenyament i aprenentatge amb la finalitat d'adquirir uns hàbits que ens facen portar una vida més saludable”.