Demà dijous 14 de juliol de 18h a 21h en la zona esportiva del Port

La mostra amb el títol “Diputació, 200 anys al teu servei”


 Borriana acollirà l'exposició itinerant de la Diputació de Castelló que sota el títol ‘Diputació, 200 anys al teu servei’, commemora el 200 aniversari de la institució. La mostra estarà a la ciutat demà dijous 14 de juliol de 18h a 21h en la zona esportiva del Port, coincidint amb la celebració de les festes del Carme, segons ha avançat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Les diputacions van ser els primers ajuntaments de les províncies, que aglutinaven al seu voltant els drets dels municipis. Aquesta iniciativa servirà per a explicar a la ciutadania com va nàixer la diputació, com es va desenvolupar i la seua contribució al desenvolupament del territori com a nucli de corporacions locals.

Amb una clara vocació vertebradora, l'exposició compta amb una filera de cartells en què es conta la història i la composició de la Diputació, però també els serveis que ha desenvolupat i els que ofereix ara. A més, s'exhibeixen vídeos i conté material promocional i dinamitzacions culturals per a explicar a la gent els relats més peculiars.

L'alcaldessa ha convidat la ciutadania a conèixer aquesta interessant i divulgativa exposició, “volem que tots els borrianencs i les borrianenques i els visitants que aquests dies gaudeixen de l'estiu a la ciutat coneguen els elements que conformen el llegat de patrimoni cultural de la província des de tots els seus vessants, patrimoni artístic, immoble, oral, immaterial i natural, entre d’altres”.

Així mateix, ha indicat que amb aquesta exposició “contribuïm a donar a conèixer i posar en valor el patrimoni cultural de la nostra província com a font de riquesa, i com a part de la commemoració de l'any Europeu del patrimoni Cultural”.