El Museo arqueológico restaura 12 piezas
  •  Els materials recuperats pertanyen a les excavacions i jaciments de Sant Blai i Torre d’Onda 

El regidor de Patrimoni, Vicent Granel, i l'arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, han presentat la restauració de fins a dotze noves peces arqueològiques per al Museu Municipal Arquelògic de Borriana, després de cinc mesos de treball finalitzat amb el procés de restauració i neteja.

L'edil de Patrimoni, Vicent Granel, ha destacat el treball que es realitza des del museu arqueològic per a recuperar “part de la nostra història”, en aquest cas, “restaurant peces que han sigut dels nostres avantpassats”.

Granel ha indicat que en total s'han recuperat un total de 12 peces pràcticament completes i també abundants fragments de tines que, segons ha explicat, “molt prompte enriquiran l'exposició permanent del museu” perquè segons el seu parer, “la base i la garantia d'una bona protecció del patrimoni és el coneixement adequat”.

Els treballs de restauració s'han desenvolupat en el laboratori de conservació i restauració de Museu Arqueològic de Borriana, a càrrec de la restauradora-conservadora Rosa Serra. L'actuació s'ha centrat en els materials recentment recuperats de l'excavació de l'entorn de l'ermita de Sant Blai de Borriana: ossos, elements de pedra, ceràmica i petxines, dedicant-se bàsicament a la neteja i consolidació d'aquests.

Igualment, s'ha intervingut en restes recuperades en Torre d'Onda, un altre important jaciment borrianenc, que ha aportat diverses peces ceràmiques romanes importades de la Campània, trobades en les excavacions dels anys 70 i 80 del segle XX.

Finalment, s'ha intervingut en un important lot de fragments de ceràmica ibèrica, que s'ha netejat i consolidat, a l'espera que els materials puguen ser analitzats i estudiats.

També s'han netejat i consolidat les restes d'objectes metàl·lics recuperats en l'excavació de Sant Blai, en què destaquen claus, reblons i xicotets elements de bronze, elements en els quals ha treballat la restauradora-conservadora Mara Peiró.