• S'encarreguen d'oferir informació sobre les normes de seguretat i protecció a les persones usuàries de les platges durant tot l'estiu
  • El Consorci del Millars ha iniciat avui el servei de vigilància reforçada en la desembocadura del riu Millars incloent-hi la platja de la Pola de Borriana

 Borriana compta des d'avui amb 13 joves de la localitat contractats per la Generalitat Valenciana com a auxiliars de platja que s'encarregaran d'oferir informació sobre normes de protecció i mesures preventives contra el coronavirus i col·laborar en el control d'accés i aforament a les platges del municipi per a garantir-ne l’accés i gaudi amb total seguretat.


La regidora de Turisme, Sara Molina, el regidor de Platges, Vicent Aparisi, i el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, han rebut als i les auxiliars de platges que faran el seu treball d'informadors a les platges de Borriana i que des del passat dia 24 de juny, i prèviament a la seua incorporació, han realitzat un curs de formació inicial en l'Institut Valencià de Seguretat Pública (Ivaspe).


Segons han indicat Molina i Aparisi, les 13 persones contractades per la Generalitat oferiran un servei complementari i de suport a la Unitat de Policia de Platja amb la qual compartiran espai i, per tant, s'encarregaran també de "vetlar pel compliment de les mesures de distància social tant en la zona d'arena i bany com en els accessos" També faran tasques emmarcades en l'àmbit de la comunicació i informació del document de Guia de Platges Segures elaborat per Turisme CV.


Una altra de les funcions que realitzen, han explicat, és assegurar el correcte ús per part dels usuaris de les platges i dels itineraris marcats per a l'entrada i eixida, a més, col·laboren amb els ajuntaments i notifiquen les incidències a la Policia Local. Cas de produir-se una emergència contactaran amb el 112 i informaran diàriament, i també quan se'ls requerisca, sobre el grau d'ocupació i incidències a la platja que els siga assignada.
Igualment, hauran de preocupar-se d'informar sobre l'ús de calçat, l'ús adequat de les instal·lacions, que els usuaris utilitzen cendrers individuals o sobre la prohibició de l'ús d’objectes unflables, pilotes o jocs de pales.


Els 13 auxiliars de platges vénen equipats amb uniformes i amb material EPI proporcionat per la Generalitat, mentre que l'Ajuntament els proporciona l'espai, la coordinació, el suport logístic, serveis, connexions, aigua, etc. Treballaran en dos torns de 6 i 7 persones, dos dies i en descansaran uns altres dos. La seua jornada laboral a les platges començarà a les 10h i finalitzarà a les 20h, i el seu contracte durarà fins al 7 de setembre, amb un el salari d'uns 1.385 euros bruts al mes, més la liquidació i la part proporcional d'extres i vacances.


Les 13 persones que s'han incorporat avui com a auxiliars a les platges de Borriana se sumen al pla de contingència municipal individualitzat contra la Covid-19 elaborat per l'Ajuntament, en el qual s'estableixen les mesures necessàries per a adaptar les seues platges a les noves exigències derivades de la pandèmia i garantir la seguretat i les condicions òptimes sanitàries.


Entre les mesures, cal destacar les relatives a sistemes de control i ordenació mitjançant el reforç de la vigilància amb una Unitat de Policia de Platja, fixa i dotada amb una moto quad, la base de la qual està situada a la platja de l'Arenal en el segon entrador, i compta a més amb una Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) amb drons.


La Unitat de Policia de Platja és l'encarregada de controlar i supervisar que es compleixen les mesures de distanciament social i aforament, el correcte compliment del codi de conducta per part de les persones usuàries i, també, de reforçar la informació sobre les mesures de seguretat i la normativa.
A més, en les entrades de les platges de Borriana s'han col·locat cartells informatius i senyalització, s'han adequat passarel·les d'accés dobles d'entrada i eixida, s'han disposat estaques en l'arena que determinen la distància de seguretat i s'ha establit una franja lliure de deu metres entre la vora de la mar i les primeres estaques reservada per a passejar.


Igualment, s'ha establit un dispositiu de neteja i desinfecció contínua, s'ha decidit precintar les dutxes, els llavapeus i els jocs de les platges per a prevenir contagis, i tampoc hi haurà papereres en l'arena.


Al marge de les mesures ja en marxa del nou protocol de seguretat i de les mesures de distància social a les platges, s'ha tingut en compte que es dispose també del servei de salvament i socorrisme.


Platja la Pola


A més, el Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars ha iniciat avui el servei de vigilància reforçada al riu Millars incloent-hi la platja de la Pola de Borriana en la zona de Santa Bàrbara.


Actualment, la Pola està catalogada com a platja protegida de nivell dos en el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral de la Comunitat Valenciana (PATIVEL). És una platja natural, lliure d'edificacions i capaç de garantir una connectivitat ecològica entre la mar i la terra.