Proyectos obras caminos municipales 2022
  • - Dins del pla de condicionament integral dels camins municipals que realitza anualment el consistori

  • - Inclou la pavimentació dels camins Serratella i Vell de València amb un pressupost base de licitació de 183.841 euros


L'Ajuntament de Borriana ha aprovat tres projectes d'obres i actuacions amb una inversió de més de 560.000 euros, dins del pla de condicionament integral dels camins rurals que realitza anualment el consistori en el terme municipal, segons ha avançat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi.

I és que, segons ha explicat, l'Ajuntament reserva cada any una part del pressupost per a les millores i condicionament de la xarxa dels camins del terme municipal que es deterioren contínuament per l'efecte del trànsit pesat, de l'aigua i del temps.

Aparisi ha indicat que el paviment dels camins ha de “millorar-se amb actuacions integrals de regeneració, que els retornen les condicions adequades de funcionalitat i servei que han perdut, d'una manera efectiva i amb garantia suficient de durabilitat”.

De moment, el consistori ha aprovat tres projectes d'obres, concretament, el de pavimentació dels camins Serratella i Vell de València amb un pressupost base de licitació de 183.841 euros. També el de pavimentació de camins agrícoles del camí del Masquemao, camí la Pedrera i camí de les Alqueries del Ferrer amb un pressupost de 159.934 euros.

Finalment, ha donat el vistiplau al projecte de reparació del paviment de tres trams del camí Llombai, del camí del Port i dels camins Santa Pau i Caminàs, amb un pressupost que ascendeix a 158.066 euros.

Es tracta, ha manifestat Aparisi, d'unes actuacions que contribueixen “al manteniment i desenvolupament sostenible de les zones rurals del municipi i posen en valor el seu entorn natural". Es tracta d'actuacions dirigides a “afavorir la seguretat viària, l'accessibilitat, la mobilitat sostenible o el condicionament de zones d'interès”, ha puntualitzat.

Amb una inversió global de prop de 600.000 euros, la majoria són vies de comunicació secundària que suporten molt de trànsit agrícola i també com a vies alternatives entre diferents zones del municipi, alhora que serveix d'accés a les finques de cultius de cítrics. El regidor ha aclarit que a aquests projectes, el consistori afegirà altres intervencions en altres camins municipals que necessiten ser escomesos.

Per a Aparisi, l'actuació en els camins del municipi “és de tal envergadura” que l'Ajuntament comptarà al mateix temps amb les tres empreses d'aglomerats que fan treballs a la província de Castelló, Becsa, Pavasal i Aglomerats los Serranos, “per a poder acabar l'asfaltat de tots els camins al més prompte possible de cara a la temporada de recollida de la taronja”.

Les actuacions contemplen, entre altres treballs, el desbrossament i neteja dels marges, obres de drenatge, demolició del ferm existent i execució d'una nova capa de rodadura d'aglomerat asfàltic. Les obres s'ajusten al traçat actual dels camins, en els quals es milloren i s'homogeneïtzen amples, que al alhora no impliquen la construcció de nous traçats, i els treballs està previst que concloguen a finals d'any.