Camí la ratlla

- Vicent Aparisi retrau a l'alcalde de Nules “la falta d'interès” per millorar el camí de la Ratlla i l'acusa de desatendre el seu compromís

- Li exigeix que assumisca la meitat de la reparació del camí rural que li correspon, tan sols 3.584 euros del total de 7.169 euros

 El regidor de la zona Marítima i Serveis Públics de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Aparisi, ha criticat el “desinterès i l’abandonament reiterat” de l'alcalde de Nules, David Garcia, en relació amb el condicionament i la pavimentació el camí la Ratlla entre Nules i Borriana, en el tram afectat de camí que va a la mar, compartit entre les dos localitats.

Segons ha explicat Aparisi els municipis de Nules i Borriana, de comú acord, es van comprometre fa quatre anys a reparar aquest camí rural en anys alterns cada municipi. Tanmateix, ha sigut l'Ajuntament de Borriana el que en els últims anys ha hagut de realitzar les obres per la “negligència i la deixadesa” de l'alcalde de Nules.

Enguany es va decidir que cada consistori assumiria la meitat de la reparació del camí rural segons el projecte de redacció i la direcció d’obres realitzat i assumit per Borriana, que ascendeix a un cost total de 7.169 euros (IVA inclòs), i per la seua part Nules es comprometia a realitzar el document tipus conveni en què cada Ajuntament abonaria la seua part corresponent de 3.584 euros.

No obstant això, ha manifestat Aparisi, després d'avisar l'Ajuntament de Nules ja al mes de juny perquè assumira el seu compromís, i després de licitar i adjudicar les obres a l'empresa contractista, Becsa, el consistori veí segueix sense respondre si més no als requeriments efectuats, per la qual cosa ha lamentat, “pel que sembla, serà de nou l'Ajuntament de Borriana el que haurà de mamprendre i assumir els costos de les actuacions de manteniment i millora, perquè l'alcalde de Nules segueix sense complir el que es va acordar”.

“Des de l'Ajuntament de Borriana –ha precisat Aparisi– estem treballant i realitzant un esforç important per a reparar els camins rurals que es troben en mal estat i no deixarem de millorar el camí la Ratlla per falta d'interès i de col·laboració del consistori veí”.

Les actuacions de millora i adequació del camí de la Ratlla entre Nules i Borriana corresponen a 125m lineals de carretera i tenen un cost de 7.169 euros (IVA inclòs), raó per la qual cada Ajuntament ha de pagar 3.584,85 euros i es realitzen tots els anys per a evitar el deteriorament i el mal estat del camí rural, a petició dels veïns i veïnes de la zona.

A més, el regidor de Borriana ha retret a l'alcalde de Nules el “fariseisme polític”, ja que mentre reclama “danys i perjudicis per la regressió marina provocada suposadament pel port de Borriana”, no compleix amb els acords amb el municipi.