Tractor Borriana

 

- Via Pública ja compta amb un segon tractor i rebrà una nova màquina despedregadora per a poder treballar diàriament en els arenals


Aquest estiu l'Ajuntament de Borriana adequarà l'arena de les platges cada dia, gràcies a l'adquisició de nova maquinària que permetrà treballar en els arenals amb el doble de rapidesa.

Així, Via Pública ha adquirit un segon tractor i comptarà en breu amb una nova màquina despedregadora, amb la qual cosa es podran adequar les platges del municipi amb dos equips, en lloc de només amb un com es feia fins ara, d’aquesta manera es podrà efectuar la neteja diàriament en lloc de en dies alterns.

El regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, ha assegurat que aquesta inversió “permetrà als operaris municipals treballar amb dos tractors i la maquinària respectiva, doblant l'extensió de terreny sobre la qual es pot actuar”. Així, com ha explicat, “en lloc d'adequar les platges en dies alterns es podrà fer cada dia”.

Per part seua, la regidora de Turisme, Sara Molina, ha destacat que “l'ampliació del servei amb aquests tractors millorarà diàriament l'estat de les platges de Borriana, la qual cosa redundarà en l'aposta de l'Ajuntament per unes platges de la màxima qualitat per a un turisme exigent”.

Amb la compra d'aquesta maquinària, l'Ajuntament comptarà amb dos tractors per a usar-los als arenals, amb les respectives màquines despedregadores, amb les quals es podrà garbellar, airejar i aplanar l'arena.

Amb les quals es podrà tractar tota l'extensió de les platges diàriament. El procés comença amb l'ús de les despedregadores, que garbellen les pedres de major grandària, passant-les per un tamís, per a posteriorment airejar i aplanar l'arena.

A més, aquesta nova màquina tractora de 115cv es podrà utilitzar per a altres tasques, com ara el desbrossat de zones com la del llit del riu o l'adequació de camins, amb l'ús dels calaixos aplanadors que es poden acoblar.