Visita obras Facsa 2021 avenida Nules
  • El regidor de Serveis Públics i representants de Facsa han visitat els últims treballs que s'estan realitzant en l'avinguda Nules.

  • Durant enguany ja s'han realitzat actuacions en el camí Fondo, al carrer Tales i al carrer Indústria, i s'estan executant també actuacions al carrer Jardí


L'Ajuntament de Borriana i Facsa, l'empresa concessionària del servei d'aigües en la localitat, continuen optimitzant les infraestructures públiques de diferents punts del nucli urbà del municipi per a millorar la qualitat i la garantia del subministrament d'aigua, actuacions que segons ha manifestat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, “continuen sent un objectiu fonamental per al consistori”.

Vicent Aparisi i representants de Facsa han visitat els últims treballs de renovació de la xarxa de proveïment i clavegueram, que s'estan realitzant a l'avinguda de Nules. Aquesta actuació, executada per Facsa, es realitza en el marc de les Obres de renovació i millora de les infraestructures del Servei de proveïment d'Aigua Potable i Clavegueram de Borriana de l'any 2021.

En concret, en aquesta avinguda es renovaran 600 metres de conducció de proveïment d'aigua potable i 180 metres de conducció de clavegueram. No obstant això, en el global del projecte està previst renovar 2.900 metres de conduccions de proveïment d'aigua potable i 1.900 metres de conduccions de la xarxa de clavegueram.

Durant enguany ja s'han acabat actuacions en el camí Fondo, al carrer Tales i al carrer Indústria, i s'estan executant també actuacions al carrer Jardí. De la mateixa manera, també està previst, entre altres actuacions, la instal·lació i integració en el telecomandament del Servei, de mesuradors en continu de clor, terbolesa i nitrats, la qual cosa permetrà conèixer en tot moment la qualitat de l'aigua subministrada.

En aquest sentit, el Regidor de Serveis ha destacat que tots aquests treballs, “garantiran el subministrament als veïns del municipi durant els pròxims anys” i l'ha emmarcat en el Pla Rector de 2021 que, dotat amb una inversió que ascendeix a 995.765 euros, arreplega les obres de renovació i millora de de la xarxa d'aigua potable i clavegueram per a enguany.

Sobre aquest tema, Aparisi ha indicat que l'Ajuntament i Facsa escometran enguany, “la renovació integral de més de 4.800 metres de conduccions i canalitzacions i 272 noves connexions”, amb la finalitat de “millorar la qualitat i garantia de subministrament d'aigua”, així com per a “ afavorir la mobilitat a peu i la seguretat viària pública, perquè encara que la prioritat és la renovació de la xarxa, el consistori ha considerat oportú aprofitar aquests treballs per a adequar algunes voreres”.

Per part seua, el director de l'àrea de proveïment de Facsa, Pascual Maximino, ha destacat que aquesta actuació, que se suma a altres inversions de renovació de xarxa ja conclosos, i els altres projectes que es desenvoluparan en els pròxims mesos, representen “importants beneficis en la qualitat del servei d'aigua als borrianencs, que optimitzarà el rendiment de la xarxa i limitarà al màxim les pèrdues d'aigua en les xarxes de proveïment, la qual cosa suposa afavorir la cura del medi ambient”.