Facsa Borriana

- L'Ajuntament de Borriana i Facsa presenten el Pla de renovació de la xarxa d'aigua potable i clavegueram 2021, que compta amb un pressupost que ascendeix a 995.765 euros

- Des de l'inici del contracte en 2015, ja s'han renovat prop de 20.000 metres lineals de xarxa d'aigua potable i més de 9.000 de clavegueram, a més de prop de 3.500 connexions entre els dos serveis

 

L'Ajuntament de Borriana i Facsa realitzaran enguany la renovació integral de més de 4.800 metres de conduccions i canalitzacions i 272 noves connexions de servei a Borriana, segons ha anunciat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, dins del projecte de renovació 2021 que recull les obres de renovació i millora d'aquestes infraestructures dotades d'una inversió que ascendeix a 995.765 euros, d’aquest projecte es donarà compte en el pròxim ple municipal previst per a demà dijous 4 de març.

Amb el compromís de millorar l'eficiència i sostenibilitat del servei, l'Ajuntament i Facsa, l'empresa concessionària del servei de proveïment d'aigua potable i la gestió del clavegueram al municipi, han presentat el Pla director d'obres 2021, que defineix les actuacions previstes per a l'exercici actual.

Referent a la xarxa de proveïment d'aigua potable, les dos entitats treballaran al llarg de l’any en la renovació integral de 272 connexions de servei i 2.900 metres de conducció, amb diàmetres compresos entre 75 i 200 mm, amb l'objectiu de “substituir de forma progressiva les canonades més antigues de la ciutat i evitar possibles problemes en el subministrament”, ha precisat Aparisi.

Aquesta actuació, ha indicat el cap del servei de Facsa, Alejandro Boado, suposarà “una millora des del punt de vista de l'eficiència del servei i la sostenibilitat del recurs en evitar possibles problemes relacionats amb pèrdues d'aigua”.

Per part seua, en relació amb la xarxa de clavegueram, Facsa mamprendrà les tasques de renovació de 1.900 metres de canalitzacions. “Uns treballs que repercutiran de forma directa en la millora del servei per a més de 300 ciutadans i ciutadanes”, ha assenyalat el responsable municipal de Serveis Públics.

Aquests treballs de renovació de la xarxa de proveïment i sanejament del municipi es complementaran amb altres actuacions orientades a la millora de la qualitat de l'aigua. Així, han destacat Aparisi i Boado, “es durà a terme la instal·lació de tres mesuradors, un mesurador de la terbolesa en continu a l'eixida del depòsit municipal, un altre de nitrats en continu en el depòsit municipal i un últim de clor en continu a la Serratella”. En paral·lel, l'empresa concessionària durà a terme un projecte de millora de fonts públiques.

Concretament, enguany es realitzaran actuacions als carrers de la Mare de Déu de Lourdes, Jardí, Manuel Becerra, Joan d'Àustria, Francisco Fuentes, Tales, República Argentina, Arbrets, Germanies, Indústria, Mare de Déu del Xiquet Perdut, així com en les avingudes de Nules, Mediterrània i Camí d’Onda, en el camí Fondo i en la plaça del Jardí del Bes.

Amb aquest Pla, Facsa i el consistori certifiquen el seu compromís amb la millora continuada del servei i la promoció d'un ús sostenible de l'aigua. “Totes aquestes actuacions ratifiquen la labor que estem duent a terme per a actualitzar les xarxes de proveïment i sanejament del municipi, amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei que prestem a la ciutadania i minimitzar el risc de possibles avaries”, han explicat sobre aquest tema Aparisi i Boado.

L'empresa concessionària i l'Ajuntament han recordat que des de l'inici del contracte, l'any 2015, Facsa ha renovat en el municipi prop de 20.000 metres lineals de xarxa d'aigua potable i més de 9.000 metres lineals de clavegueram, a més de 3.500 connexions, aproximadament, entre tots dos serveis.